• ŞEFFAF BİR BELEDİYEYİZ

    Çatalca Belediye Meclisi 2017 Yılı Ekim Ayı Toplantısının 2. birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

  • Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında toplanan mecliste, komisyondan gelen gündem maddeleri görüşülerek oylandı. Gündem maddelerinden ilki, “Çatalca Belediyesi 2018 Mali Yılı Performans Programına” ilişkin Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

    Şeffaf bir belediyeyiz

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediyesi 2018 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra yaptığı konuşmada 1923 yılında kurulmuş olan Çatalca Belediyesi’nde ilk kez stratejik plan yapıldığının altını çizdi. Başkan Cem Kara konuşmasında, “Cumhuriyetle yaşıt olan belediyemizde ilk kez 2015-2019 stratejik planı yaptık. Yani bu belediyenin hafızasında daha önceden bir beş yıl içerisinde neyi, nasıl yapacağına dair bir öngörü yoktu. Bu stratejik plana bağlı olarak da her yıl mali performans raporu yapılmak zorundadır çünkü amaçlar ve hedefler belirlenmiştir. Bu belediye, her şeyi ekonomik kullanan, hiç savurganlığı olmayan, dürüst, namuslu, ahlaklı, şeffaf bir belediyedir” dedi.

    En verimli en eşit şekilde kullanılacaktır

    2018 yılı bütçesinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Başkan Cem Kara, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev alan komisyon üyelerine, daire müdürlerine, bürokratlara ve destek veren tüm çalışanlara teşekkür ettiği konuşmasının devamında, “Çatalca Belediye bütçesi geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da en verimli, en uygun ve ekonomik şekilde değerlendirilecek, hizmette eşitlik ilkesinden ayrılmadan, mahalle ayrımı gözetmeksizin faaliyetler sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağız

    Çatalca Belediye Meclisi 2017 Yılı Ekim Ayı Toplantısının 2. Birleşimi 2. gündem maddesi, “2018 yılı ve izleyen 2 yıla ait Çatalca Belediyesi Bütçesi” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi ve oy çokluğu ile kabul edilmesi ile devam etti.

    Birleşimde daha sonra 3. gündem maddesi olan,“Çatalca Belediyesi 2018 yılı tarifeleri” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

    1. gündem maddesi “18.10.2016 tarih onaylı 1/1000 Ölçekli Gökçeali Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar” ile ilgili İmar Komisyon Raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “ Muharrem Ayı’nın yasını tüm canlarla birlikte paylaşıyorum” ifadeleriyle içinde bulunduğumuz ay idrak edilen Muharrem Ayı ile 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluş Günü ile 8 Ekim Çatalca’nın Kurtuluş gününü kutladı.

    “Özgürlük ve bağımsızlığımızı perçinlediğimiz, ilan ettiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte coşku ile kutlayacağız” şeklinde konuşan Başkan Cem Kara, “Bu vesileyle bir kez daha Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” sözlerine konuşmasında yer verdi.

    Çatalca Belediye Meclisi, 6 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 10.30’da toplanmak üzere sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir