ALTIN 2.239,99-0,14%
BITCOIN 2088032-5,26%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sinovac aşısının Türkiye’deki FAZ-3 sonuçları açıklandı

Sinovac aşısının Türkiye’deki FAZ-3 sonuçları açıklandı

Türkiye'de corona virüse karşı yapılan Sinovac firmasına ait aşının etkinliği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.

ABONE OL
3 Mart 2021 12:16
Sinovac aşısının Türkiye’deki FAZ-3 sonuçları açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Faz-3 çalışmaları Türkiye’de Ekim ayında başlayan Çin’in Sinovac aşısının etkinliği ile ilgili rapor kamuoyuyla paylaşıldı. Rapora göre;  Sinovac firmasına ait aşının etkinliği yüzde 83,5 olarak hesaplandı. Aşının hastanede yatışı engelleme oranı ise yüzde 100 olarak bulundu.

TÜRKİYE 50 MİLYON DOZ SİPARİŞ VERDİ

Türkiye’nin 50 milyon doz sipariş verdiği ve Pekin merkezli Sinovac ilaç şirketi tarafından üretilen CoronaVac eski bir aşı üretim tekniği olan inaktif virüs yöntemi ile üretildi.

Eski bir yöntem olan inaktif virüs tekniğinde, enfekte etme özelliğini yitirmiş virüsün enjekte edilmesi suretiyle, vücudun hastalığa bağışıklık kazanması hedefleniyor. Bu teknik şu anda dünyada yaygın olarak kullanılan su çiçeği gibi bir çok aşının üretiminde kullanılıyor.

Sinovac aşısı farklı ülkelerdeki denemelerde farklı sonuçlar verdi. Türkiye’de yapılan ikinci faz raporlamalarına göre aşının yüzde 91,25 etkili olduğu açıklanmıştı.

Brezilya’da aşı denemelerini yürüten Butantan Enstitüsü’nden araştırmacılar Çin aşısının “orta veya ağır” Covid-19 vakalarında aşının etkisinin yüzde 78 olduğunu açıklamıştı. Bu oranının hesaplanmasında, tedavi gerektirmeyen ama aşı olan “çok hafif vakların” hesaba katılmadığı açıklanmıştı. Araştırmacılar, bu vakalar da hesaba katıldığında aşının etki oranının yüzde 50.4 olduğunu duyurmuştu.

Fakat Butantan Enstitüsü, tedavi gerektiren hafif vakalarda aşının etki oranının yüzde 78, orta ve ağır vakalarda ise yüzde 100 olduğunu vurgulamıştı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: