ALTIN 2.242,06-0,05%
BITCOIN 2091910-5,46%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Murat Çelik: Sergilenen tutum bizleri üzmüştür

Murat Çelik: Sergilenen tutum bizleri üzmüştür

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısında Hasan Akgün ve AK Partili Zerrin Çağlar arasında yaşanan tartışma hakkında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik, "Verdiğimiz önerge nedeniyle Meclis Üyemiz Zerrin çağlar Hasan Akgün'ün yakışıksız, çirkin ve ötekileştirici muamelelerine maruz kalmıştır" dedi.

ABONE OL
3 Mart 2021 12:07
Murat Çelik: Sergilenen tutum bizleri üzmüştür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükçekmece Belediye Meclisi Mart ayı ilk toplantısında çıkan tartışma büyüyerek devam ediyor. Belediye Başkanı Hasan Akgün ve AK Parti Meclis Üyesi Zerrin Çağlar arasındaki tartışmaya İlçe Başkanı Murat Çelik de dahil oldu. “Meclis üyemiz Zerrin Çağlar hanımefendiye karşı sergilenen tutum bizleri üzmüştür” diyen Çelik, “Meclis toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile her siyasi görüşten kadın meclis üyeleri söz alarak konuşmalarını gerçekleştirmişlerdi. Meclis üyelerinin kadınlarla ilgili verdiği mesajlar anlaşılamamış olacak ki; Büyükçekmece Belediyesi meclis üyemiz Zerrin Çağlar hanımefendi, belediye çalışmaları ile ilgili verdiği bir soru önergesi nedeni ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün yakışıksız, çirkin ve ötekileştirici muamelelerine maruz kalmış, sindirilmek istenmiştir. Kendisine emanet edilen kamu gücünü şahsileştirerek meclis üyesi bir hanımefendiye karşı siyasal şiddete dönüştüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü bu tutumundan dolayı kınıyor, kendisini Büyükçekmece halkından ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum dedi” ifadelerini kullandı.

Sahte tutanakla mühürledi

AK Parti Meclis Üyesi Zerrin Çağlar ise “Büyükçekmece Belediye Meclis oturumunda 31 Mart ‘ta halktan aldığımız yetkiyle Cumhur ittifakımız adına sahilin durumu ile ilgili söz aldık. Sahilde yapılan çalışmalarla ilgili esnafın mağdur olduğunu ve durumunun ne olacağını grubumuz adına sorduk. Ancak bırakın eleştiriyi, soru sorulmasından bile rahatsız olan Belediye Başkanı Hasan Akgün olayı kişiselleştirerek konuyu benim dükkânıma getirdi” dedi. Akgün’ün sahte tutanakla dükkanını mühürlettiğini iddia eden Çağlar, “Yapı Kayıt Belgesi olan ve mahkeme kararları ile yıkamayacağını anladığı, 2014 yılında alınmış ve her türlü şartı sağlayan işletmemin çalışma ruhsatını 2 ay önce iptal etti ve sahte tutanakla dükkânımı mühürletti. Bunlar bir yana 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde halkın oyu ile seçilmiş bir bayan meclis üyesine ‘haddini bilecek’ şeklinde bağırması ve defalarca mikrofonumu kapatması da zihniyetini tamamen ortaya çıkardı” tepkisini gösterdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: