• Suriye için yardım tırları yola çıktı

  • 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olması nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatıldı. Ümraniye Belediyesi de bu kampanyaya beş adet tır dolusu yardım malzemesiyle destek verdi. Ümraniye Hekimbaşı Garajı’nda düzenlenen tören, Cami İmamı Mustafa Karataş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından da konuşmalarla devam etti.

    Ümraniye İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen yaptığı konuşmada yardımların önemine vurgu yaparak, dünyadaki tüm mazlumlara yapılan desteklerin devam edeceğini söyledi.

    İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın ise, vakfın yürüttüğü çalışmalar hakkında etraflıca bilgi vererek, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

    AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu yaptığı konuşmada, “Tüm bu iyiliklere vesile olan herkesten Allah razı olsun. Mazlum coğrafyalara sahip çıkan bir ülke olduğumuz için çok mutluyum. Bu vesileyle belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

    “Tarihin sırtımıza yüklediği sorumluluk gereği, asla böyle bir tavır içerisinde olmadık”

    ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Başkan İsmet Yıldırım yaptığı konuşmada, “İnsanlık, belki de tarihte hiç olmadığı kadar zor günlerden geçiyor. Kaostan, savaştan ve açlıktan bitap düşen insan sayısı her geçen gün artarken; insanlığın bu duruma olan hassasiyeti maalesef yeterli seviyede değil. Dünyanın farklı coğrafyalarında bambaşka hayatlar yaşanıyor. Bir kısım ülkeler zulmü görmezden geliyor, hatta alkışlıyor. Fakat biz, tarihin sırtımıza yüklediği sorumluluk gereği, asla böyle bir tavır içerisinde olmadık, olamayız” dedi.

    “Yardım tırı konvoyuna 5 tır ile destek veriyoruz

    Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un; “Zulmü alkışlayamam, zalimi sevemem” sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Yıldırım, “Bu bilinçle, nerede bir mazlum varsa, nerede hakları elinden alınmaya çalışılan bir yetim, bir öksüz varsa biz orada olmalıyız. Türkiye, hali hazırda dünyanın en çok insani yardım yapan ülkelerinin başında geliyor. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak, bu işin ucundan nasıl tutabiliriz dedik. Ve İHH ile yeni bir ortak çalışmaya imza attık. Yardım tırı konvoyuna 5 tır ile destek veriyoruz. Bunların içerisinde un, gıda ve giyim malzemeleri gibi temel insani ihtiyaçlar yer alıyor. Ümraniye’mizde bu tırların doldurulmasında emeği geçen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

    Konuşmaların ardından Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kendi aralarında topladıkları parayı İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticilerine teslim etti. Bu örnek davranış, herkes tarafından büyük alkış topladı.

    Yardım malzemelerini taşıyan 17 tır, Ümraniye Müftüsü Muharrem Gül’ün yaptığı duanın ardından Ümraniye’den Suriye’ye gitmek için yola çıktı. Yardım kampanyası sebebiyle düzenlenen programa AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İHH Vakfı Yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir