• TARIM ARAZİLERİ MASADA

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından özel ifraz yapılarak hisse satışı yapılan tarla ve araziler ile ilgili toplantı düzenlendi.  İlçemizi yakından ilgilendiren konu hakkında görüş ve önerilerimizi dile getirdik.

  • Toplantıya, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Bedri Sinan Gül, TKGM Genel Müdür Yardımcıları Ömer Sinan Başçelebi ve Adil Hakan Ayber, TKGM İstanbul Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu, İBB 1. Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan, Milli Emlak Daire Başkanı Kadir Çokçetin, Milli Emlak Müdürü Mehmet Uğur Çukadar, TKGM Hukuk Müşaviri Ergin Divarcı, Gazi Osman Paşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve İstanbul İlçe Belediye Başkan Yardımcıları ile ilgili Birim Müdürleri katıldı.

    Özel parselasyona tabi alanlarda karşılaşılan sorunlara karşı çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantıda; özel parselasyona tabi alanlarda yol fazlası ya da sosyal donatı alanı olarak ayrılan ve üzerinde mülkiyet bulunan hisselerin 2981 sayılı yasa kapsamında re’sen terkini sağlayacak genelge ve ek kanun maddesi eklenmesi, mevcut hisseler üzerinde hisse bölünmemesi, yapılmaması ve taşınmaz üzerine yapılan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notlarında belirtilen minimum ifraz şartları altında hisse payı satılmaması, yol fazlası yada donatı olarak ayrılan alanların kısmi olarak emsal transferine konu olması (kentsel dönüşüm) gibi gündem maddeleri görüşüldü.

    Vatandaşlarımız mağduriyet yaşamasın

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara adına toplantıya Başkan Yardımcısı Erhan Güzel katılarak, bölgemizde özellikle tarım arazilerinin ifrazına dair görüş ve önerilerini dile getirdi. Başkan Yardımcısı Güzel, ilçemizde tarım arazilerinin özel ifraz ile daha küçük parsellere bölünerek 250-300 metre karelik parseller oluşturulduğunu ve vatandaşların bu parselleri satın alarak gelecekte mağduriyetler yaşayabileceklerine dikkat çekti. Bu satışlara yönelik yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, bugünkü durumda bu satışlara izin verilmemesi konusundaki görüşlerini ve çözüm önerilerini anlattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir