• TEDBİR ALMAK ZORUNDAYIZ

    İstanbul’da yaşanan sel baskınlarını değerlendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un rant kapısına dönüştürülmesinin felaketleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, her yere gökdelenler yapılarak, dere yatakları imara açılarak İstanbul’u siyasiler mahvetti” diye konuştu.

  •  

    18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Taksim’de düzenlenen basın lansmanında gazetecilerin İstanbul’da yaşanan sel baskınları ve Büyükçekmece’nin aşırı yağmurdan nasıl etkilendiği yönündeki sorularını yanıtlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yağan aşırı yağmura karşın Büyükçekmece’de herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, “Büyükçekmece’de hiçbir sorun yok. Çünkü Allah’ın vermiş olduğu akılla, bize sunulan ilmi ve bilimi kullanmaya çalışıyoruz. Bilmediğimiz bir şey varsa da onu da gidip öğrenmeye çalışıyoruz. 30 yıldır Büyükçekmece’nin altyapısını kendi ekibimizle birlikte bizzat biz yaptık” şeklinde konuştu.

    “Allah’ın verdiği aklı ve bilimi kullanıyoruz”

    Başkan Akgün, 1977 yılı Temmuz ayında da benzer bir sel baskını yaşandığını ve o tarihte de Yenikapı bölgesinde arabaların sular altında kaldığını, Merter’de, sahil yolunda boğulma tehlikesi yaşandığını hatırlatarak; “Şimdi yıl 2017 yine Yenikapı köprüsünün altında araçlar sular altında kalmış, Merter’de yine aynı şekilde yağmur suları araçların üzerine çıkmış. Sahil yolu durmuş millet gidemiyor. Ama Büyükçekmece’de hiçbir sorun yok. Çünkü Allah’ın vermiş olduğu akılla, bize sunulan ilmi ve bilimi kullanmaya çalışıyoruz. Bilmediğimiz bir şey varsa da onu da gidip öğrenmeye çalışıyoruz. 30 yıldır da Büyükçekmece’nin altyapısını kendi ekibimizle birlikte bizzat biz yaptık. Allah’ın verdiği aklı kullandığınız zaman denizin 15 metre yanında millet suya gömülmez. Şehirlerimizin altyapısını beceremiyoruz. Şehirlerimizin sadece süslenmesi, püslenmesi ve sağa sola çiçekler dikmek şehir altyapısı değildir. Karda, kışta, yağmura ve büyük afetlerde dünya şehircilik bilimine göre şehirlerimizi hazırlarsanız bu tip durumlarda rahat rahat Büyükçekmece halkı gibi sokağınızda caddenizde gezer işinize, evinize rahatlıkla gider gelirsiniz” dedi.

     “Acil olarak tedbir almak zorundayız”

    Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi makineleri, ekiplerinin şu an başka ilçelerde kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirterek şunları söyledi; “Allah’ın verdiği aklı ve bilimi kullandığınız zaman sorunda yaşamazsınız. İstanbul, deniz seviyesinde olan bir şehir değildir. Eski İstanbul 7 tepe, sonrasında da 15 tepe üzerine kurulmuş bir şehirdir. Ama İstanbul’u bütün zamanlar içerisinde maalesef ki siyasetçiler mahvetmiştir. Bu sözümü sadece bu dönem için algılamayın bütün zamanlar için geçerlidir. Çünkü İstanbul zaman içerisinde bir rant kapısı olmuştur. Ancak son dönemlerde, sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, her yere gökdelenler yapılarak, dere yatakları mahvedilerek, Ayamama deresi, Haramidere gibi imara açılmıştır. İmara açarsınız ama bunun da bir insafı olur. Buraları 40,50, 80 katlı binalarla doldurursanız birde altyapının hesabı yapılmadan bu işler yapılırsa daha önce Ayamama Deresi’nde kaç kişiyi kaybettik biliyorsunuz. Bu tip olaylarla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacaktır. Eğer bir an önce deprem gerçeğini de göz önünde bulundurarak tedbir almazsak, en kötü senaryolara da hazırlıklı olmalıyız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir