• Üsküdar Belediyesi pedal çevirerek farkındalık yarattı

  • Serebral palsi hatalığına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü dolayısıyla Üsküdar’da serebral palsili çocuklar için düzenlenen bisiklet yarışı, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. 100’e yakın serebral palsili çocuğun pedal çevirdiği etkinlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

    Üsküdar Belediyesi, SEPARİNDER (Yeryüzü Serebral Palsililer Bilim, Teknoloji, Araştırma, Geliştirme, Rehabilitasyon, İnovasyon ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) iş birliğinde 6 Ekim Dünya Serebral Palsi gününe özel serebral palsili çocukların katılımı ile bisiklet yarışı düzenledi. Üsküdar sahilinde yapılan etkinlikte 100’e yakın serebral palsi hastası çocuk, 200 metrede pedal çevirerek yarıştı. Etkinliğe Üsküdar’dan ve İstanbul dışından oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti.

    Etkinliğe katılan aile ve çocuklarla sohbet eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bisiklet yarışına katılarak dereceye giren çocuklara madalya takdim etti.

    Hilmi Türkmen: “Bu rahatsızlıkla mücadele eden çocuklarımız ve ailelerinin yanındayız”

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü. Biz bu özel günde bu rahatsızlıkla mücadele eden çocuklarımızın, ailelerimizin yanında olmak ve bu toplumsal anlamda bir farkındalığını bütün vatandaşlarımıza duyurmak, buraya vatandaşlarımızın ilgi ve alakasını çekmek üzere hem İstanbul’dan hem İstanbul dışından vatandaşlarımızla bir program tertip etmiş olduk. Bisiklet yarışından sonra çocuklarımızı Valide Sultan Gemimizde bir boğaz turunda ağırladık. Hem farkındalık adına hem de bu ailelerin yanında olmak adına önemli olduğuna inanıyorum. Toplumumuzda ne yazık ki çok fazla insanımız bu hastalığın farkında değil. Türkiye’de bu hastalıkla mücadele eden hasta sayısı da öyle azımsanacak bir rakam değil. Tüm Türkiye’de 850 binin üzerinde çocuğumuz bu rahatsızlıkla mücadele ediyor ve bu çocukların aileleri bunun maalesef dezavantajını yaşıyorlar. Hem buraya bir dikkat çekmek hem de bunlara, toplum olarak hem kamu kurumları, hem sivil toplum kuruluşları, hem de bir vatandaş olarak bu işlerde bizim de vatandaşımızın yanında olduğumuzu, onlara karşı hepimizin az ya da çok bir görevinin olduğunu anlatmak için Üsküdar Meydanı’nda bu programı tertip etmiş olduk. Bu çocuklarımıza Üsküdar’a hoş geldiniz diyorum. Sağlık, afiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir