• Üsküdar Mimarsinan Çarşısı yeniden hayat buldu

  • Üsküdar Belediyesi, Mimar Sinan Çarşısı’nın açılışını gerçekleştirdi. 17 bin metrekare büyüklüğündeki meydan alanı, otoparkı ve çarşı binası ile dikkat çeken proje zengin ürün gamının yer aldığı dükkanlarla alıveriş yaşamına yepyeni bir renk katarken sahaflar ve antikacılar da meydanda yer alacak.

    ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN: “GELİŞMİŞ ÜLKELERDE ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA MEŞHURDUR”

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açılışta “İnşaat çalışmamızı tarihten feyz alarak aslına uygun bir şekilde yaptık” diyerek şöyle konuştu: “2016 yılında arkamızdaki bina belediye olarak hizmet veriyordu. Şimdi bunu aslına uygun bir şekilde restore ettik. Otoparkı, meydanı ile Mimar Sinan Çarşısı Üsküdar’a ve İstanbullulara hayırlı uğurlu olsun. Gelişmiş ülkelerde şehirler meydanlarıyla meşhurdur. Meydanlar bir şehrin önemli bir kimliğidir. Biz de bu bakış açılısıyla Üsküdar Belediyesi olarak meydanlarımızı genişletme çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da bu meydanların sayılarını çoğaltmaya devam ediyoruz. Burası 17 bin m2’lik güzel meydan, büyük bir otopark, şehrin tam kalbinde bir çarşımız var artık. Hem de şehrin silüetini, estetiğini bozmadan bunu yaptık.”

    Konuşmasında Üsküdar’ın tarihteki önemini de hatırlatan Hilmi Türkmen, Üsküdar’ın İstanbul fethinden önce Müslümanların ana yurdu olduğunu söyledi. Türkmen, “1352 yılından bu yana Üsküdar Müslümanların ana yurdu konumunda. 1500’lü yıllarda Mimar Sinan Çarşısı hamam olarak hizmet veriyordu. Hemen yanındaki Karadavud Paşa Camii ise yine 16’ıncı yüzyıldan bir eser…   Biz de Mimar Sinan Çarşısı’nı bu bölgeye yaparken tarihi karakterimizi yansıttık. İnşaat çalışmamızı tarihten feyz alarak aslına uygun bir şekilde yaptık. Tarihi değerlerimizden taviz vermeden yeni meydanlar ve projeler inşa ve restore ediyoruz” dedi.

    Ekin Uzunlar’dan Müzik Şöleni

    Mimar Sinan Çarşısı’nın açılışında Üsküdar’ı Karadeniz ezgileriyle büyüleyen Ekin Uzunlar, “Üsküdar’da olmaktan dolayı son derece mutluyum. Bu Üsküdar’daki ilk konserim değil. Üsküdar’da konser vermekten büyük keyif alıyorum. Tarihe, sanata ve sanatçıya sahip çıkan ve destek olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e bir sanatçı olarak teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki Üsküdar var” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir