• Üsküdar’da 9 yılda 18 bin kişi iş sahibi oldu

  • Spordan sanata, meslek edindirmeden kültürel etkinliklere, sosyal desteklerden her kesimden ihtiyaç sahiplerine kadar sayısız faaliyete imza atan Üsküdar Belediyesi gençleri ve iş arayanları da unutmuyor. İş arayanları ve işverenleri buluşturan Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından biri olan 3. Boğaziçi İstihdam Zirvesi, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreniyle birlikte kapılarını açtı. Projeleriyle Üsküdar’ı tüm Türkiye’de örnekle gösterilen bir ilçeye dönüştüren Üsküdar Belediyesi, Boğaziçi İstihdam Zirvesi ile on binlerce kişiyi iş sahibi yapacak.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Türkiye’deki istihdam merkezleri arasında 1. seçilen Üsküdar İstihdam Merkezi ile iş arayanların kariyer hayatlarına kılavuzluk eden Üsküdar Belediyesi, zirve aracılığıyla Türkiye’nin istihdamına en büyük katkılardan birini sunmuş olacak. Türkiye’nin en büyük istihdam platformlarından biri olan Boğaziçi İstihdam Zirvesi ile başta gençler olmak üzere iş arayan herkesin kariyer yolculuğuna rehberlik edecek. Üsküdar Belediyesi, 10-11 Mayıs tarihlerinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen dev zirve aracılığıyla Türkiye’nin istihdam sorununa nokta atışı çözümler sunacak.

    Hilmi Türkmen: ‘’18 bin vatandaşımız ve gencimizi iş sahibi yaptık’’

    3. Boğaziçi İstihdam Zirvesinin açılışını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaziçi İstihdam Zirvesi’nin 9 yılda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi:

    ‘’Üsküdar Belediyesi olarak 2014’ün mayıs ayı yani bizim ilk dönem seçildikten hemen sonra bu istihdamla ilgili, iş arayanla, işçi arayanı,  çalışmak isteyenle çalıştırmak istediği elemanları bulmak isteyen iki ayrı tarafı bir araya getirmek üzere bir istihdam merkezi kurduk. Tam 9. yılımızdayız. Hedefimiz ilk 5 yılda 5 bin, ikinci 5 yılda 10 bindi. Böyle dönemde beş yılda beş bin vatandaşımıza, gencimize iş bulmak hedefiyle yola çıktık. Allah’a şükürler olsun bugün itibariyle 9 yıl geride kaldı. Yaklaşık 18 bin vatandaşımızın, gencimizin iş bulmalarına yardımcı olduk. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Aslında iş bulmak İstanbul’da, bir iş kolunda çalışmak aslını sorarsanız çok zor değil. Ama tabii bizim özellikle genç kardeşlerimizin iş bulma, iş beğenme konusunda çok seçici olduklarını görüyoruz. Özellikle bize başvuranların bu istihdam merkezimize başvuranların yüzde 80’i en az yüzde 80’i illa belediyede bir kamu kurumunda çalışalım istiyorlar. Olmazsa olmazları Tabii ki takdir edersiniz ki böyle bir imkân yok.’’

    Hilmi Türkmen: ‘’Üsküdar Belediyesi ve tesislerinde 3650 arkadaşımız çalışıyor’’

    Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar Belediyesi’nin hizmete sunduğu tesisler ve imkânlar açısından Türkiye’nin en önde gelen belediyelerinden biri olduğunu söyledi:

    ‘’Türkiye’de ilçe belediyeleri arasında en çok eleman çalıştıran istihdam oluşturan belediye Üsküdar Belediyesi olarak bizleriz. Şu anda bizim belediyemizde 3650 arkadaşımız çalışıyor. Bu ciddi bir rakam.. Bizim çok tesislerimiz var. Sosyal tesisi en fazla olan belediyelerden birisiyiz. 80’e yakın binamız var. 17. yüzme havuzumuzu yeni açtık.  15 tane kültür merkezimiz var. 11 tane kütüphanemiz var. 12’nciyi yeni açtık. 13 ve on dördüncüyü inşallah kandilli ve Kuzguncuk’la açıyoruz. Bunlar ciddi tesisler. Valide Sultan Gemisi, Nakkaştepe Millet Bahçesi, Engelsiz Yaşam Merkezi. Mesela engelsiz yaşam merkezimize 80 arkadaşımız çalışıyor. Bizim spor merkezlerinde, bilgi evlerinde, gençlik merkezlerinde 500 arkadaşımız çalışıyor. Doğa dostu dediğimiz temizlik işlerinde çalışan arkadaşımızın toplam sayısı 950. Biz Özellikle sosyal belediyecilikte, kültürel belediyecilikte, marka belediyelerden birisiyiz ve övünmek gibi olmasın. Başarılı bir belediyeyiz. Onu da kabul etmek lazım…’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir