26 Temmuz 2024
  • Utku Caner Çaykara: Avcılar’a metroyu getireceğiz

  • Proje lansman toplantısında konuşan CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, “Avcılar için çok çalışacağız. Önümüzdeki 5 yıl ben ve ekibim Avcılar için ter dökeceğiz. Sizlerin talepleri, partimizin takdiriyle gençliğe verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bizler Atatürk gençliğiyiz. Bizden öncekilerden aldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacağız. Biz sosyal belediyeciliği savunanlarız. Biz geçtiğimiz 5 yılda İstanbul ve Türkiye’de yaptığımız sosyal belediyecilikte başarımızı ortaya koyduk. Bizim için öncelikli ihtiyaçlar Avcılar halkının ihtiyaçlarıdır” dedi.

    METRO GELECEK, TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

    Avcılar’a metro geleceği müjdesini de veren Çaykara, “İBB ile el ele çalışacağız. Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı ve Mahmutbey-Esenyurt metro hattı Avcılar’dan geçecek. Güzergah üzerinde önemli yerler açacağız. İlçemizde üniversite gören kardeşlerimizin hayatı kolaylaşacak. Metro hattı boyunca yaşayan 3 buçuk milyon vatandaşımız daha hızlı ve konforlu bir şekilde kent merkezine ulaşabilecek. Avcılar’da hem otopark hemde trafik sorunu var. Avcılar’ın kanayan yarası. Kent merkezindeki iki önemli projemiz ulaşım projesi. Kirazlı, Atatürk, Öğretmenler Caddesi, Balıkyolu ve Kuruçeşme de hem daha işlevsel hem de çok daha kullanışlı yayalaştırma projeleri yapacağız. Hem trafiği azaltacağız hem bölgeyi güzelleştireceğiz. Hem de vatandaşlarımızın çok daha rahat bir kentte yaşamasını sağlayacağız. Engelli asansörlerimizin olduğu üst geçitler yapacağız. İmar yolunun olduğu projelerimiz var. İnşallah 1 Nisan’dan sonra bunları uygulayacağız” diye konuştu.

    OTOPARK SAYISI ARTACAK

    Avcılar’ın her mahallesine otopark yapılacağının sözünü de veren Çaykara, “Ama en yoğun projemiz yine trafiği ve yaya yolunu rahatlatacak otopark projelerimiz. Merkez Mahallemizde büyük bir otopark inşa edeceğiz. Yeni yapılacak binalarda otoparkları yeniden düzenleyeceğiz. Her mahalleye kapalı bir otopark kazandıracağız. İnşa edeceğimiz kapalı pazarların altına otopark inşa edeceğiz. Kapalı pazarlarımız haftada 1 gün kullanılan ve diğer günler atıl kalan yerler değil vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat kullanabileceği yeni bir yaşam alanı açacağımız bir proje haline gelecek. Mobil kreş projemizle beraber vatandaşımız alışverişini yaparken çocuğunu huzur ve güvenle kreşe bırakabilecek. Bunlara da çok önem veriyoruz” dedi.

    AVCILAR’IN 10 MAHALLESİNE 10 KREŞ

    Avcılar’ın her mahallesine kreş yapacaklarını da anlatan Çaykara, “Avcılar’ın 10 mahallesinde, 10 kreş projemizle harekete edeceğiz. Çünkü yoksulluğun kök saldığı bir dönemde çocukların sağlıklı ve iyi eğitim almasını önemsiyoruz, çocuk kreşlerini önemsiyoruz. Bunu mutlaka hayata geçireceğiz. Ne istihdam ne de eğitimde olan gençlerimiz var. Dünya ortalamasında bu konuda maalesef birinci sıradayız. Gençlerimiz için meslek edindirme kursları açacağız, kariyer danışmanlıkları vereceğiz. Gençlerimiz için farklı mahallelerimizde spor, kültür ve sanat merkezleri açacağız. Buralarda rahatça ulaşabilecekleri kütüphaneler, atölyeler ve eğitim programları olacak. Merkezlerimizle gençlerimizin korunaklı ve yapılandırılmış ortamlarda daha verimli zaman geçirmelerini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

    Gerçekleşen toplantıya; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök, CHP İstanbul Milletvekilleri; Özgür Karabat, Zeynel Emre ve Engin Altay ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir