• Uzmanlardan çok kritik maske uyarısı

    ABD'li uzmanlar koronavirüsten korunmak için takılan cerrahi maskelerin tek seferlik kullanımında yüzde 65 verimlilik sağladığı açıkladı. Kullanılmış maskede ise verim yüzde 25'e düşüyor.

  • ABD’de faaliyet gösteren Massachusetts Lowell Üniversitesi ve California Baptist Üniversitesi’nin araştırmacıları tarafından yapılan bir çalışma koronavirüsten korunmada maskenin önemine ilişkin veriler ortaya koydu.

    3 KATMANLI CERRAHİ MASKEDE VERİMLİLİK YÜZDE 65

    Çalışmaya göre, koronavirüsten korunmak için kullanılan 3 katmanlı cerrahi maskeler tek seferlik kullanımda yüzde 65 oranında verimlilik sağlıyor. Fakat yine aynı araştırma aynı maskenin uzun süre kullanılması durumunda verimlilik oranının yüzde 25’e kadar gerileyebileceğini gösterdi.

    KULLANILMIŞ MASKEDE FİLTRELEME ORANI DÜŞÜYOR

    Maske kullanımının hava akışını yavaşlattığının belirtildiği çalışmada, maskenin kirlenmesi durumunda havadaki partikülleri filtreleme oranın düştüğü kaydedildi. Çalışmada, kullanılmış bir maske takmanın yalnızca 5 mikrometreden büyük partiküller için koruma sağlayacağına ve 2.5 mikrometreden daha küçük partiküllere karşı etkisiz olacağı ifade edildi. Araştırmacılar, maskenin hava akışını ve parçacıkların geçişini nasıl etkileyebileceğini görmek için üç katmanlı cerrahi maske takan bir kişinin bilgisayar modelini de kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir