27 Temmuz 2024
  • Velittin Küçük Büyükçekmece’deki ‘Büyük Projeleri’ni açıkladı

  • Gürpınar’a kazandırdığı sayısız proje ile Gürpınar’ı vizyon sahibi yapan Velittin Küçük, Büyükçekmece için kolları sıvadı. Sosyal konut projesinden, kentsel dönüşüme kadar, Bilim ve Araştırma Merkezi’nden, Modern Hayvan Barınağı’na kadar bir çok projeyi hayata geçirmek için hazır olduğunu belirten Küçük, “Şimdi sıra Büyükçekmece’de” dedi.

    BÜYÜKÇEKMECE’DE EVİ OLMAYAN KALMAYACAK

    Büyükçekmece’de 2500 dairelik sosyal konut projesini hayata geçireceklerini belirten Velittin Küçük: “Belediye başkanı olduğum dönemde sosyal konutları o zaman yaptık. Evi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık. Büyükçekmece’de de bu imkanın mutlaka sağlanması lazım. Çünkü birçok insanımızın İstanbul’da gurbette. Gurbette yaşadığı yerlerde ilk önce kafasındaki en büyük hesap şudur, ben nasıl bir ev sahibi olurum? İnsanlarımız bir ev sahibi olduktan sonra geçimini bir şekilde sağlıyor. Ama insanların hep sıcak yuvaya ihtiyacı var. Onun için Allah nasip eder aday olduğumuz zaman, seçimi almakla alakalı hiçbir kuşkum yok. Aday olduktan sonra inşallah Allah nasip ederse 2500 konutluk sosyal konut projesinide hayata geçirip Büyükçekmece’de yaşayan evi olmayan vatandaşlarımıza ev sahibi yapmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

    YARISI DEVLETTEN YARISI BELEDİYEDEN PROJESİ HAYATA GEÇECEK

    Kentsel dönüşümle ilgili önemli adamlar atacağız diyen Küçük: “Büyükçekmece’de insanlarımız emekli olmuş, emekli parasıyla eski bir ev almış. Bugün evi kentsel dönüşüme girdiği zaman maliyetleri karşılayamıyor. Evleri küçülüyor. Biraz büyüdüğü zaman para ödemesi gerekiyor. Vatandaşlarımız bu parayı nasıl ödeyecek? Adaylık bize verilir, belediye başkanlığını alırsak hiç para ödemeden, bu arkadaşlarımızın evlerini bitirip yeni evlerinde oturmaları için bir sistemi kuracağız. Kimse 5 kuruş para ödemeyecek. Yarısı devletimizden, yarısı belediyeden projesini hayata geçireceğiz. Mutlaka biz bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. İnsanlarımızın sorununu çözeceğiz” dedi.

    GENÇLERE MÜJDE! BİLİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KURULACAK

    Gençlerimizin her zaman yayındayız diyen Küçük: “Bilim ve Araştırma Merkezi kurarak gençlerimizin ihtiyaçlarını da gidermeyi düşünüyoruz. Lise ve üniversiteli çocuklarımıza geçmişte de burslar verdik. Biz şu anda hala şirketimiz olarak veriyoruz. Başkan olduğumuz zaman bir sistem kurarak gençlerimizin tüm üniversite ve lise öğrencilerinin burstan yararlanmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

    SOKAK HAYVANLARINA MODERN BARINAKLAR GEREKİYOR

    Belediye başkanlığı döneminde kazandırdığı modern barınağın hala emsali olmadığının altını çizen Küçük: “Biz geçmiş belediye başkanlığı döneminde de hayvan severlerle beraber çalışıyorduk. O dönem güzel bir barınak yaptık. Hala bizim yaptığımız barınak faliyette. Tabi bu da yeterli değil. Onların gezebileceği bir alanda lazım. Yani barınakları yaparken sokak hayvanlarını düşünmek lazım. Belediyelerin sokak hayvanlarına sahip çıkması lazım. Belediyelerin bunlar görevidir. Belediyeler bu görevlerini tam yapmıyor. Onlara da bir insan gibi destek olmalıyız, yardımcı olmalıyız, yapmak zorundayız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir