26 Temmuz 2024
  • Volkan Yılmaz: Türkiye’de tarıma en çok destek veren belediyeyiz

  • Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz kahvaltı programları kapsamında Silivrili kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Sayalar ve Danamandıra mahallelerinde yaşayan kadınlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı kapsamında kadınlar, Başkan Volkan Yılmaz’a talep ve önerilerini iletti. Kahvaltı programına Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yanı sıra Sayalar Mahalle Muhtarı Hüseyin Ece ve Danamandıra Mahalle Muhtarı Cengiz Çelik de katıldı.

     “GELECEK SEÇİMLER İÇİN DEĞİL GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

    Toplantılarda konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bu sofralar hepimizin sofralarıdır. Benim size bahşettiğim bir şey değildir. Olması gereken ve yapılması gereken toplantılardır. Bizim bu toplantılardaki amacımız sizleri ziyaret etmek, taleplerinizi ve önerilerinizi dinlemektir. Buraya geliş nedenimiz oy ve seçim kaygısından dolayı değil buraların kıymetini, değerini ve potansiyellerini harekete geçirmektir. İlk belediye başkanı adayı olduğumuz zaman; ‘Silivri yalnızca merkezden ibaret değildir. Belediye başkanı olduğumuz takdirde Silivri’de deri koltuklarda oturup, köseli ayakkabılarla yollarla ve kaldırımlarda gezip siyaset yapmayacağız. Köylerin, köylünün, çiftçinin ve hayvancının derdiyle dertleneceğiz. Köylere uzatılmayan ellerin, tıkanan kulakların, kapanan gözlerin açılması için ve köylerin hak ettiği değeri bulması için sizlere geleceğiz’ demiştik. Bir de özellikle hanımefendilere parantez açmıştık. Bu kapsamda; ‘Ne yaparsam ve hangi çalışmayı yaparsam hep yanımda kadınlar olacak. Hep kadınlara danışarak ve sizlerle beraber yol yürüyeceğiz’ demiştim. Allah’a çok şükür ki verdiğimiz sözleri tutmanın onuru ve gururuyla bugün sizlerin huzuruna çıktım. Bütün bunlar sizin sayenizde oldu. Ben gittiğim her yerde; ‘Bugün belediye başkanıysam Silivri’deki kadın seçmenin bana olan inancı, güvenci ve desteği sayesindedir’ diyorum. Biz gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünüyoruz. Biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz. Silivri Belediyesi olarak ilk yaptığımız iş Silivri’nin en uzak köylerindeki okullarımızın fiziki şartını düzeltmek oldu. ‘Kütüphanesi, tiyatro salonu ve bilgisayar odası olmayan köy okulu kalmayacak’ dedik ve Sayalar’dan projemize başladık. Sponsorlarımızla Silivri’nin bütün köylerindeki okullarında kütüphanelerimizi, tiyatro salonlarımızı ve bilgisayar odalarımızı yaptık. Köy okullarının tuvaletlerini kolejlerde dahi olmayan hijyenik çalışmalarla yeniledik. Okullarımızın dış cephelerini boyayarak okul bahçelerinin fiziki şartlarını düzelttik. Bunları yaparken de bu köylerde sporun, kültürün, sanatın ve üretimin olması gerektiğini söyledik. Köylerdeki çalışmalarımızı kırsalda hayat devam etsin diye yapıyoruz. Çocuklarınız ve torunlarınız bu köylerden şehre göç etmesin diye yapıyoruz. Köylerdeki hayat sürerse, köylerde bolluk ve bereketlilik olursa ülkede ve şehirde de bolluk ve bereketlilik olur” dedi.

    “TÜRKİYE’DE TARIMA EN FAZLA DESTEK VE NEFES VEREN BELEDİYEYİZ”

    Silivri Belediyesinin tarımsal faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Şehirde yaşayanlar, şehirleri yöneten büyükşehir belediyeleri ve ilçe belediyeleri, kırsala yani köylere yatırım yapmazlarsa yarın bu sıkıntının şehirlere yansıyacağının farkında değiller. Sayalar’da, Danamandıra’da veya Silivri’nin diğer köylerinde kaç kişi var ki diyerek oy hesabı yaparsak yanlış yaparız. Buradan hareketle Silivri Belediyesi olarak önce üretim dedik. Silivri Belediyesinin tarlaları vardı. Kimin ektiği ve diktiği belli olmayan arsalardan bahsediyorum. Bu arsalarda artık belediye olarak biz çiftçilik yapacağız dedik. Bize o dönem güldüler ve ‘Ya başkan sen çiftçilik kolay mı zannediyorsun. Yapamazsın, belediye personeliyle bu iş olmaz. Rezil rüsva olursun’ dediler. Silivri Belediyesi olarak biz de ‘Biz bu işi bal gibi yaparız. Erken kalkarız, gece uyumadan ve gündüz yorulmadan çalışıp bu işi beceririz’ dedik. 300 dönümle çıktığımız bu yolculuğu şu an 4.000 dönüm arazide devam ediyoruz. Sayalarda ve Danamandıra’da ekilmeyen tek bir arazi kalmasın diye yerli ve milli arpa tohumlarını dağıtıyoruz. Saman, silaj ve yem bezelyesi desteklerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Hayvancılık uğraşanlar vatandaşlarımızın hayvanlarının tüm aşılarını belediye olarak ücretsiz yapıyoruz. Ahır gübrelerini sizden alıp tarlarınıza makinalarımızla serpiyoruz. Silivri Belediyesi olarak yerli ve milli Türk tohumuyla ilgili çalışmalar başlattık. 2.023 paket yerli ve milli Ayçiçek tohumlarımızı ektik. Belediye eliyle 1.000 dönüm Ayçiçek ektiğimiz tarlalardan elde ettiğimiz yağları teslim aldık. Tam 5’er kilogramlık 75.000 litreden oluşan 15.000 teneke yağı teslim aldık. Bu ne demek biliyor musunuz? Silivri Belediyesi cebinden tek kuruş çıkmadan 75.000 litre yağ üretiyor. Bu toprakların gerçek sahibi köylülerin her hanesine birer teneke ondan sonra artan 10.000 teneke yağımızı da ihtiyaç sahibi ailelere yolladık. Silivri Belediyesi bugün Silivri’deki çiftçilere 35 milyon TL ürün yardımı yapıyor. Türkiye’de tarıma en fazla destek ve nefes veren belediye Silivri Belediyesi’dir. Türkiye’deki birçok belediye öncü projelerimizi örnek alıyor” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir