• Yardım filosu 20 bin ailenin imdadına yetişecek

    Büyükçekmece’de kurulan yardım filosu 13 bin ailenin imdadına yetişti, Ramazan ayı sonuna kadar bu rakam 20 bini bulacak.

  • Büyükçekmece Belediyesi’nin Coronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle işini kaybeden, mağdur olan vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası çığ gibi büyüyor.

    Bugüne kadar 13 bin aileye yardım eli uzatan belediye ekipleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte her gün sıcak ihtiyaç sahiplerine sıcak iftar yemeği dağıtıyor.

    Mağdur sayısı 4-5 kat arttı

    Geçtiğimiz yıllarda Büyükçekmece’de 5 bin yardım kolisi dağıttıklarını ancak Coronavirüs salgını nedeniyle bu yıl talebin 4-5 kat arttığını belirterek; “Ramazanın ortasına doğru geliyoruz ülke ve dünya olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Covid-19 hepimizi son derece etkiledi. Coronavirüs ile mücadele döneminde gördük ki bölgemizde mağdur duruma düşen vatandaş sayısı en az 4-5 kat artmış. Büyükçekmece’de şuanda 4 kişilik aileye 15-20 gün yetecek 20 bin koli dağıtma zaruretinde kaldık. Çünkü korkunç bir baskı altındayız. Her gün belediyemizin çağrı merkezine 400-500 çağrı geliyor. Gıda maddesi dağıtımı tabii büyük bir meblağ tuttuğu için bunu da zor şartlarda devam ettirdik, ettiriyoruz. İlk günden itibaren büyük bir filo kurduk. Vatandaşımızın çok büyük desteğine ihtiyacımız var. Bizi duyan, gönlü ve cebi zengin olan herkese davette bulunuyorum. Gelin bir komşunuzu da siz sevindirin. 100-120 liralık bir paketle o aileyi yaklaşık 15-20 gün mutlu ediyorsunuz. Vatandaş komşusunu sevindirmek istiyorsa Büyükçekmece Belediyesi’ni arayacak. Türk- İslam kültüründe komşumuz aç yatarken bizim tok yatmamız hiçbir zaman için doğru olmayan bir tavırdır. Mağdur olan vatandaşlarımızın kapısına bir koli gıda paketini hiç kimse görmeden birlikte koyalım” dedi.

    “Bugün dayanışma ve birbirimize sahip çıkma günüdür”

    Herkesi mağdur olan vatandaşlara yardım etmeye çağıran Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “13 bin gıda kolisi dağıtımı oldu. Yaklaşık 30-40 bin hijyen seti dağıtımı oldu. Bundan sonra minimum 7 bin 500, 8 bin civarında koliye ihtiyacımız var. Yapmış olduğumuz anlaşmalarla çeşitli büyük firmalardan çok uygun şartlara bunları tedarik edebiliyoruz. İnşallah bunu da hayırsever vatandaşlarımızla beraber aşacağız ve biz hiçbir komşumuzu aç bırakmayacağız. Bugün dayanışma ve birbirimize sahip çıkma günüdür çünkü bizim inancımız gereğince yapmamız gereken bu iyiliklerin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bunu ramazan ayında bir fırsat olarak değerlendirmemiz lazım. Her şeyden öte ülkemiz çok zor durumda.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir