• YUNUS EMRE VE DEĞERLER SEMİNERİ

    Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği okul söyleşisine katılan Prof. Dr. Ziya Avşar öğrencilere Yunus Emre’yi anlattı.

  • Şehit Mehmet Güder İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Avşar, Yunus Emre’yi değerler eğitimi üzerinden ele aldı.  Yunus Emre’nin ismen tanındığını ancak fikirlerinin kavranmadığını dile getiren Avşar, “Bir insanı bilmek demek, onu içselleştirmek demektir. Yunus Emre de zaten şiirlerinde selamını kendisini bilenlere göndermiştir” dedi.

    “DİLİN HEM İÇİNİ HEM DE DIŞINI ÖĞRENİN”

    Öğrencilere dil konusunda yüksek bir bilinç geliştirmelerini de öğütleyen Ziya Avşar, “Dil aslında bir şeyin ruhudur, özüdür. Dilin bir maddi bir de mana tarafı vardır. Sizin hem dilin içini hem de dışını öğrenmeniz gerekiyor. Kelimeler ve cümleler her zaman için anlamını bildiğimiz şey değildir. Bu zatlar kelimelerle aslında farklı şeyler anlatmak istemiştir. Meraklıysanız o kelimelerin içindeki anlamı alırsınız. Her kelimenin bir kabı bir bedeni var; bir de onun içinde canı, manası var. Merak edenlere bu zatların söylediğinin hem içi hem de dışı yarar” diye konuştu.

    Ayrıca  öğrencilere Yunus Emre’nin eserlerinden örnekler de gösteren Ziya Avşar, Yunus Emre’nin hayatını fikirleri üzerinden anlattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir