• 94’NCÜ YIL ESENYURT’TA COŞKUYLA KUTLANDI

    Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler ile kutlamalar yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94’ncü yıl dönümü Esenyurt ’ta da coşku ile kutlandı.

  • Esenyurt Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bir kez daha yad edildi. Çelenk programına Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Faruk Haskırış, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi parti temsilcileri, ilçede bulunan kurum ve kuruluşlar katılım sağladı.

    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programları Esenyurt İlçe Kaymakamı Ekrem İnci’nin Kaymakamlık makamında Cumhuriyet bayramlaşma kabul töreni ile devam etti. Kabul törenine Garnizon Komutanı Hava Albay Faruk Haskırış, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Becel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği mensupları, muhtarlar ve ilçe daire amirleri katılım sağladı.

    “Milletimize emanet edilen vazgeçilmez bir mirastır”

    Kaymakamlık makamında gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı kabul töreni ardından kutlama etkinlikleri Esenyurt Belediye Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci’nin günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşma ile devam etti. Kaymakam İnci, “ Cumhuriyet milletimize emanet edilmiş vazgeçilmez değerli bir mirastır. Milletimizin yeniden ayağa kalkması ve şahlanmasının timsalidir. Cumhuriyet rejimi devlet ve milletin bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Kimseyi ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi birleştiren bütünleştiren bir sistemdir. Asil milletimiz 94 yıl önce olduğu gibi düşmanın karşısında yine durmayı bildi. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında destan yazan bu millet, 15 Temmuz’da da destanını yazdı. Cumhuriyet ilelebet yaşayacak ve aziz milletimizin bu uğurdaki mücadelesi asla son bulmayacaktır” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir