• 97 çocuk, 97. Yılında Zaferi resmetti

    30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü Küçükçekmece'de Moğollar şarkılarıyla kutlandı. Yılların eskitemediği sevilen grubun söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden Küçükçekmeceliler Zafer Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.

  • Büyük Zafer’in 97. Yıl dönümü dolayısıyla Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği kutlama programı sabahın erken saatlerinde Halkalı Meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Akşam göl kenarına taşınan etkinlikler kapsamında düzenlenen Zafer Korteji’ne yüzlerce kişi katıldı. Küçükçekmece Meydanı’ndan konser alanına kadar yürüyen vatandaşlar Küçükçekmeceli Anadolu rock müziğinin en iyi temsilcilerinden Moğollar grubunun şarkılarını hep birlikte söyledi. Göl kenarı Amfi Tiyatro’da gerçekleşen konseri Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi binlerce vatandaşla birlikte izledi.

    Ulusumuzun 30 Ağustosları Sonsuza Kadar Yaşayacaktır

    İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından programda söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ‘Konuşmama başlarken hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum, buradan çok güzel görünüyorsunuz, iyi ki varsınız, iyi ki hep beraber en büyük bayramımızı birlikte kutluyoruz.  Bugün 30 Ağustos, kurtuluşun 97. Yılı bunu çok önemsiyorum. Sevgili Hemşehrilerim, Bugün bitmeyen bir inadın ve sarsılmaz bir inancın Zaferle buluştuğu gün.  Bugün Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde yedi düvele karşı savaşan kahraman askerimizin dünyanın en büyük destanına imza attığı Zaferin günü.  Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin geri dönülmez bir şekilde kurulduğu “ZAFER, ZAFER BENİMDİR DİYEBİLENİNDİR” şiarının tüm kalplere kazındığı 30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER BAYRAMI. Bu büyük zafer gününü sizlerle birlikte kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum. Hepiniz bir kez daha hoş geldiniz, şeref verdiniz anlam kattınız.

    30 Ağustos, yalnızca yıldönümlerinde değil, her gün hatırlamamız, gelecek nesillere de anlatmamız gereken çok önemli bir gündür. Kardeşlerim, 30 Ağustos’un pek çok anlamı var. 30 Ağustos, Ulu Önderimiz Atatürk’ün liderliğinde, bir ülkenin yeniden doğuşunun, bir milletin “birlik” oluşunun hikayesidir.

    Atatürk’ün, “Yurtta Barış Dünyada Barış” idealinin eseridir 30 Ağustos. Bu Bayram sadece bizim için önem taşımıyor, 30 Ağustos bütün Dünyaya tam bağımsız bir ulus olabilmek için, bir milletin nasıl birlik olduğunu ve nasıl ayağa kalktığını, kalbinde yaşattığı bağımsızlık mücadelesi için gözünü kırpmadan ölüme nasıl gittiğinin bir ifadesidir 30 Ağustos. Ulusumuzun 30 Ağustosları sonsuza dek yaşayacaktır, buna inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Küçükçekmecelilerin ve tüm Türkiye’nin 30 Ağustos zafer bayramı kutlu olsun. ’’ dedi

    Nostaljik Zafer Gecesi

    Anadolu rock müziğinin efsane temsilcisi Moğollar grubu, eski ve yeni şarkılarıyla konsere katılanlara, nostaljiyle zafer coşkusunu bir ara da yaşatarak unutulmaz bir konsere imza attı. Başkan Çebi, konser sonunda 52 yıllık Moğollar grubuna teşekkür ederek plaket takdim etti.

    97 Çocuk, 97. Yılında Zaferi Resmetti

    Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı,  97. yılına özel 97 metre uzunluğunda dev resim etkinliği ve zafer kortejiyle kutladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve yüzlerce çocuk, Küçükçekmece Meydanı’ndan Fatih Bilgi Evi’ne 10. Yıl ve İzmir Marşı eşliğinde yürüdü. Korteje çevredeki vatandaşlar da katılarak, alkışlarla destek verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir