23 Ekim 2024

EĞİTİMDE MESAFELER KATETTİK

Açık Öğretim Okulları 25. yıl diploma töreni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

EĞİTİMDE MESAFELER KATETTİK

Bakan İsmet Yılmaz eğitim alanında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Son yıllarda eğitimde önemli mesafeler kat ettik. Eğer 1 yılda hukukta 527, bin 962 mühendislik,  160 tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde de eğitimde kalitede de belli bir sayıyı yakaladık demektir.

 1992 yılında ilk faaliyetine başlayan Açık Öğretim Lisesi, kuruluşunun 25. yılı münasebetiyle görkemli bir diploma töreni gerçekleştirdi. Programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz,  İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda açık öğretim liselerinden başarıyla mezun olan öğrenciler hikayelerini katılımcılarla paylaştı. Halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı törende, mezun olan öğrenciler diplomalarını Bakan İsmet Yılmaz’ın elinden aldı.

“EĞİTİMDE MESAFELER KATETTİK”

Bakan İsmet Yılmaz eğitim alanında yapılan çalışmalara dikkat çekerek, “Son yıllarda eğitimde önemli mesafeler kat ettik. Eğer 1 yılda hukukta 527, bin 962 mühendislik,  160 tıp fakültesine açık öğretim okullarından öğrenci gönderebiliyorsak fırsat eşitliğinde de eğitimde kalitede de belli bir sayıyı yakaladık demektir. Milli gelirden yüzde 6’dan fazla bir kaynağı eğitime ayıran Avrupa’da birinci ülkeyiz. Türkiye’nin yarını bugününden daha iyidir bundan hiç şüpheniz olmasın. Derslik başına düşen öğrenci sayısı tüm Türkiye’de 36’ydı 24’e düşürdük. Önümüzdeki Şubat ayında 20 bin öğretmeni daha alacağız. İlk defa bu yıl 30 öğrenciyi ortaokula 30 öğrenciyi de liseye alarak 60 öğrenciyle birlikte özel yetenekli çocuklarımız için bir okul açtık. Önümüzdeki yıldan itibaren bunu Ankara, İzmir’e yaygınlaştıracağız. Türkiye’nin ihtiyacı olan bölgelerde bu okulları kuracağız” diye konuştu.

“BU PROGRAM BENİM İÇİN DE ANLAMLI”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise “Böylesine kıymetli bir programı Küçükçekmece’de yaptığınız için teşekkür ederim. Bizim kitabımız ‘oku’ diye başlıyor. ‘Kalem’ diye bir sure yine bizim kitabımızda var. Kendi değerlerimizle buluştuğumuzda okumanın kıymetini bir kere daha anlayacağız. 7 kardeşiz ve ablalarımdan birisi de bu okullardan mezun oldu. 28 yaşından sonra önce ortaokul, sonra liseyi bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı ve yaklaşık 15 yıldır İstanbullulara başarılı bir avukat olarak hizmet veriyor. Bu yüzden bu program benim için de ayrı bir anlam taşıyor. Mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederim” diye konuştu.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, tüm mezunları tebrik ederek, bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir