• AVCILAR REFERANDUMA GİDİYOR

    Avcılar Belediyesi Zübeyde Hanım Nikâh Sarayı Salonunda Çarşamba Pazarı’nın taşınması ile ilgili yapılan toplantıdan referandum kararı çıktı.

  • Düzenlenen toplantıya Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün ve çok sayıda pazarcı esnaf katıldı. Yapılan toplantıda çevre halkının şikâyetleri ve esnafın talepleri hep birlikte değerlendirildi. Toplantının sonunda ise referanduma gidilme kararı alındı. Alınan karar neticesinde; her hafta düzenli olarak Avcılar Merkez Mahallesi Ahmet Taner KIŞLALI Caddesi’nde Çarşamba günleri kurulan semt pazarının kapalı pazar alanına taşınıp taşınmaması ile ilgili son sözü, Merkez Mahallesi’nde yaşayan Avcılarlı vatandaşlar ve Merkez Mahallesi’nde faaliyette bulunan tüm yerleşik esnaf söyleyecek.

    KARAR DAHA ÖNCE ALINMIŞTI

    Yıllarca çevreye, altyapıya ve trafiğe yük getiren, pazar kurulan cadde ve sokaklarda ulaşım imkânlarının yetersizliği, ambulans, itfaiye, emniyet vb. araçların ulaşım imkânının bulunmaması gibi sebeplerle açık alana kurulan pazarların kapalı alana taşınması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda yönetmelik gereği yapılacak düzenlemeler ile Merkez Mahallesi Çarşamba Pazarı’nın, daha önceden alınan Meclis kararına (07.01.2013 tarih ve 2 no) istinaden, Ambarlı Kapalı Pazar Alanına taşınmasına komisyon tarafından karar verilmişti.

    Alınan kararda, İski tarafından Çarşamba Pazarı’nın kurulduğu cadde ve sokaklarda yapılması planlanan altyapı ve atık su kanallarının yenilenecek olması da etkili olmuştu. Yürürlükte olan yönetmeliğin ilgili maddesinde de; “Belediyeler, (Değişik ibare: RG-31/12/2012-28514 4.mükerrer) 31.12.2013 tarihine kadar inceleme sonucunda mevcut pazar yerlerinin gerekli şartlara sahip olmadığının anlaşılması durumunda; büyükşehir belediyesi sınırları ve mücavir alanlar içindeki pazar yerleri 1/1/2017 tarihine kadar ilgili belediyece bu Yönetmeliğin 5 inci ve 6 ncı maddesinde belirtilen düzenlemelere uygun hale getirilir. Bu süreler içinde söz konusu düzenlemelere uygun hale getirilemeyen pazar yerleri, ilgili belediye tarafından 1 yıl içinde taşınır veya kapatılır” şeklinde belirtilmişti.

     

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir