• AVCILAR’DA KADIN DAYANIŞMASI

    “Mültecilerin Yerel Entegrasyonu” projesi kapsamında projeye destek veren Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen kahvaltı programında Avcılar ve Beylikdüzü’nde bulunan Türk ve Mülteci kadınlar birbirleriyle buluşturuldu.

  • Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı ( WALD) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ( UNCHR ) tarafından yürütülen “Mültecilerin Yerel Entegrasyonu” projesi kapsamında projeye destek veren Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliği ile gerçekleşen kahvaltı programında Avcılar ve Beylikdüzü’nde bulunan Türk ve Mülteci kadınlar birbirleriyle buluşturuldu.

    Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar Kent Konseyi Başkanı Mert Ali Ak, Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nesrin İmir ve yönetimi, MİLAD Dernek Başkanı Hale Makhlouta, Avcılar Belediyesi  Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Canan Mırık’ın da eşlik ettiği programda; kadın dayanışması başta olmak üzere kadınlar arasında güçlü ve insani değerler ışığında bir bağ oluşturmanın yolları konuşuldu.

    Programda söz alarak Avcılar Belediyesi’nin kadınlara verdiği önemi vurgulayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Kadın Dostu Belediyecilik” anlayışıyla çıktığımız bu yolda; bütün kadınları temsil ediyormuş hissi ve sorumluluğuyla çalışıyorum. Kadının toplumsal ve sosyal hayata kavuşması için destek veriyoruz. Toplumda kaynaşma kadın eliyle gerçekleşecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü ışığında komşularımıza sahip çıkıyoruz ve bütün dünya kadınlarının birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yaşamalarını gerekliliğine inanıyoruz. Bu hislerle yola çıkarak, proje kapsamında gerçekleşen Mülteci kadınlarla dayanışma etkinliğini yürekten destekliyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir