• BEYLİKDÜZÜ’NDE PSİKOLOJİK DESTEK

    Engelliler ve aileleriyle ilgili birçok konuda hassasiyet göstererek hizmetlerine yön veren Beylikdüzü Belediyesi, psikolojik danısmanlık hizmeti vermeye başladı.

  • Belediye bünyesinde görev yapan psikologlar, engelli bireyler ve ailelerinin yaşadığı çeşitli sorunlara çareolmak için kolları sıvadı.

    Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, engellilere verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Engelli bireyler ve ailelerinin sağlık, eğitim, iş, bireysel ve sosyal hayat konularında yaşadıkları sorunların çözümüne destek olabilmek için müdürlük, psikolojik danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Engelli bireyler ve ailelerine verilen hizmetlerde çözüm odaklı çalışılarak, kişilerin kendileri ve çevreleriyle ilgili farkındalık kazanması, ilgi alanlarının belirlenmesi, problem çözme stratejilerinin geliştirilmesi, olumsuz duygularla başa çıkabilme, ebeveyn ve kardeş çatışmalarının çözümlenmesi, dikkat dağınıklığı, kaygı ve depresyon konularında psikologlar tarafından ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor.

    Psikolojik danışmanlık hizmeti, engelli bireyler ve ailelerinin yaşamlarını sürdürürken olası stres, özgüvensizlik, suçluluk, dışlanma, yetersizlik, keder hislerinin onarılmasını hedefliyor. Aile içinde ve sosyal yaşamlarında yaşadıkları problemleri çözme ve sorunlarla baş etme becerilerinin arttırılmasını amaçlıyor.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir