• BÜYGİAD’ın konuğu Vehbi Vakkasoğlu oldu

  • Çanakkale’nin İsimsiz Kahramanları sergisiyle başlayan program, Bir Destandır Çanakkale kitabının yazarı Vehbi Vakkasoğlu’nun konferansıyla son buldu. Ayrıca misafirlere Çanakkale savaşında askerlerin öğünlük menüsü olan üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildi.

    Katılım Yoğun Oldu

    Gerçekleştirilen programa Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İstanbul Gençlik ve Spor Büyükçekmece İlçe Müdürü Ali Muzaffer Demir, BÜYGİAD Kurucu Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Kadri Cemil Yayla, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcıları Cengiz Sancaktar, Serdal Güzel, Fevzi Gökmen, Meltem Şaşmaz, DEVA Partisi İlçe Başkanı Ekrem Yılmaz, İlçe Başkan Yardımcıları İlker Güngör, Deniz Kaya, Saadet Partisi İlçe Başkanı Can Karabulut ve Yönetimi, MÜHÜR Derneği Başkanı Musa Kaynar, Tepecik Anadolu Spor Kulübü Başkanı Mustafa Uçar, Kars Ardahan Iğdır Derneği Onursal Başkanı Burçay Yıldız, Rumeli Türkler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Nadir Saatçioğlu, Tepecik Trakyalılar Derneği Başkanı Olcay Özcan, İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu Başkanı Rasim Yağar, Geçmiş Dönem İBB ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol, İstanbul 3. Bölge Aybastılılar Derneği Başkanı Yusuf Karademir, Tepecik Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, Alperen Ocakları Büyükçekmece İlçe Başkanı Halil İbrahim Şahin, TÜGVA Büyükçekmece İlçe Başkanı Sezgin Gürbüz, Büyükçekmece KIZILAY İlçe Başkan Vekili Ertan Çiftçi, Büyükçekmece İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Lokman Subaşı ve Akçansa Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Selman Çakır katıldı.

    Mermilere Doğru Koştular

    Programın açılış konuşmasını yapan BÜYGİAD Başkanı M. Mustafa Karayün; “Çanakkale Dünya tarihinin en büyük müdafaası, Tarihi Şanla, Şerefle, Galibiyetle dolu Yurdumuzun göğsünde asılı en kutsal şeref madalyası. Peygamber Efendimizi istinatgâhından kaldırıp, oraya getirecek kadar büyük bir İman örneği. Kimi Lazdı, Kimi alevi, kimi Kürtdü, kimi çerkez, doğulu, karadenizli, egeli ayrımı yoktu. Soğuk, Açlık, yara bere durdurmadı onları, yar hasreti düşünmediler, mal, mülk yoktu akıllarında. Dillerinde Şahadet, Yüreklerinde memleket, koştular. Dönüp arkalarına kaçmadılar, banane demediler, ölümün ağzına girdiler. Mermilere doğru koştular. Vermediler yurdu, yarı aç, yarı tok, yarı çıplak, süngülerle, pençeleriyle parçaladılar en donanımlı orduları. Yarabbi güç ver, böyle bir ecdada layık olmayı nasip eyle, damarlarımızda akan asil kana layık olabilmeyi nasip eyle, İslam’ın ışığıyla dünyayı aydınlatacağına dair vaadine iman ettik, bizlere de o yolda yürümeyi nasip eyle. Bize bir daha Çanakkaleler yaşatma, bizleri Çanakkale ruhundan uzaklaştırma, ebrehe ruhu ölmedi, bizlere ebabil olabilmeyi nasip eyle Allahım.

    Dostluk Halkamızı Tüm Türkiye’ye Yayacağız

    Biz BÜYGİAD olarak, vicdanlı, inançlı, azimli bir topluluğuz. Her geçen gün büyüyor, siyasi ve nefsanî çarkların arasında ezilmeden yolumuza devam ediyoruz. Çünkü biz Bağları kuvvetli Dostluklar kuruyoruz. Mezhebi, Partisi, görüşüne göre insanları ayırmıyor, kalbinde Vatan sevdası taşıyan herkesi kucaklıyoruz. Biz yaptığımız icraatları, farklı emeller devşirmek için yapmıyoruz Toplumumuzun her ferdini bütünleştirecek, sağduyulu, kucaklayıcı bir STK örneği sergiliyoruz. İnşallah Yeni oluşumumuz olan TÜİD Tüm Yönetici ve İş İnsanları Derneğimizle de bu dostluk halkamızı Tüm Türkiye’ye yayacağız. Kıymetli Hocamız Vehbi Vakkasoğlu’nu Büyükçekmece’mizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Hocamla tanışıklığımız Askerlik yıllarıma dayanmakta, Van Başkale’de İran Hududunda Sınır Karakolunda Vatani görevimi yerine getirirken, tek sosyal aktivitemiz kitaplarımızdı, Çanakkale’de Şahlananlar ve Bir Destandır Çanakkale Kitaplarını orada okumuş, sonrasında da Tüyap Kitap Fuarında imzalatma fırsatım olmuştu. Bir gün tevafuk ki Topkapı Matbaacılar sitesi mescidinde cuma namazında hocamla karşılaştık ve 2 yıl önce pandemi yasaklarının başladığı günlerde iptal etmek durumunda kaldığımız konferansımızı bu gün gerçekleştirmeyi nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Çünkü Çanakkale ruhunu hayatımızın her alanına yaymamız gerektiğini düşünüyoruz. Azimle, İnançla, Tevekkülle yapılan her işin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Memleketimizin yarınlarını Çanakkale ruhuyla yetiştirilmiş evlatlarımıza emanet etmemiz bizlerin asli görevi olmalıdır. Memleket meselesinin her şeyin üzerinde bir mesele olduğunun bilincinde olan, Haşrolunduğu gibi dosdoğru olan, ecdadının neyin savaşını verdiğinin farkında olan bir nesil yetiştirebilmek arzusundayız.” ifadelerini kullandı.

    Konferans bitiminde BÜYGİAD Başkanı M. Mustafa Karayün, Yazar Vehbi Vakkasoğlu’na plaket takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir