26 Temmuz 2024
  • Büyükçekmece Belediyesi çalışanlarına yüzde 70 zam yaptı

  • 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla sosyal yardım paketine ve kıdem ücretlerine yüzde 100 zam yapıldığını açıkladı.

    BAŞKANIMIZ ÇALIŞANIN HER ZAMAN YANINDA

    Sözleşme öncesi konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı: “Biz geçmiş dönemde yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde bu yıl ocak ayında çalışan personelimize yüzde 23 zam verecektik. Yüzde 23 zammın ötesinde yaşanan enflasyon nedeniyle devletimiz asgari ücrete yüzde 49 zam yapmıştır. Bizde çalışanlarımız ve belediye imkanlarını düşünerek arkadaşlarımız yaptığımız görüşmelerde bütün imkanlarımızı zorlayarak yüzde 58-60 oranda zam yapmayı düşündük. Ama belediye başkanımız burada yıllardır çalışan arkadaşlarımızın her derdini üstlenen her zaman yanında olan Büyükçekmece Belediye Başkanınımız bu oranı kendileri açıklayacaktır” ifadelerini kullandı.

    TÜRKİYE’YE ÖRNEK ŞEHİR OLDUK

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de yaptığı konuşmada, “Bugün bu belediyede çalışıp emekli olup aramızdan ayrılanlara şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki hayatlarında sağlıklar diliyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’nin en güzel en yaşanabilir ilçesini sizlerle birlikte yarattı. Kiminiz temizlikte temiz tuttu, temiz temizliği iyi yaptık. Türkiye’nin en temiz şehri dediler. Kiminiz yolları çok güzel yaptı, onu söylediler. Parkları çok güzel yaptınız onları konuştular. Büyükçekmece Belediye Türkiye’de örnek şehir oldu. Türkiye’de ilk defa biz Büyükçekmece Belediyesi 2050 yılımızı planladık. 40 bilim insanı bu şehrin muhtarlığı, STK’ları çocuklar, kadınlar, hedefler, herkes elini taşın altına koydu ve Türkiye’de bir ilke imza attık’ diye konuştu.

    PERSONELE YÜZDE 70 ZAM YAPILDI

    Şimdi arkadaşlar öyle bir tablo koydular. Ben okudum sizin maaşlarınıza baktım. 25.000 liranın altından maaş alan yoktu. Asgari ücret 17.002 lira. Büyükçekmece’de 25 bin liranın altında maaş alan yok. Ama 4 gün sonra ne olacağını bilmeyoruz. Ömrümün belediyeciliğe verdim. Hepiniz beni çok iyi tanıyorsunuz. Elimizden geleni yapmaya gayret gösterdik. Ömer, başkan maliyenin ve personelin başı. Önüme koydukları tabloda devlet yüzde 49’a çıkarttı. Biz ne kadar zorlarsak zorlayalım %62 rakamla zar zor bu işi götürebiliyoruz. Ekonomik şartlar çok zor. Bizde bütün şartlarımızı zorluyoruz ve 1 Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere Sosyal yardım paketinize %100 zam yapılıyor. Yine kıdem ücretinize %100 zam yapılmıştır. Belediyemizde kadrolu yüz işçimizin maaşlarına yüzde 66,77’de tutuyoruz. Sizlere yapacağımız zam da yüzde 70’dir. Hepinize hayırlı olsun” ifadesini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir