ALTIN 2.246,610,15%
BITCOIN 2123378-3,44%
19 Mart 2024
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ölümcül yaralanmalara neden oluyordu Büyükçekmece’de yasaklandı

Ölümcül yaralanmalara neden oluyordu Büyükçekmece’de yasaklandı

Büyükçekmece Belediyesi, konut ve sitelerin duvarlarında güvenlik amaçlı kullanılan jiletli tel ve çitlerin kedi, kuş gibi hayvanların yaralanmasına yol açtığı gerekçesiyle kullanımına izin verilmeyeceğini duyurdu.

ABONE OL
21 Temmuz 2021 00:29
Ölümcül yaralanmalara neden oluyordu Büyükçekmece’de yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son günlerde Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Şefliği’ne getirilen yaralı hayvanlarda jiletli tellerden kaynaklı yaralanmalar tespit edildiğini belirterek ilçe genelinde jiletli tel ve çit uygulamalarına izin verilemeyeceğini belirtti.

“Ölümcül yaralanmalara neden oluyor”

Kuşlar ve kediler başta olmak üzere sokak hayvanlarının jiletli teller nedeniyle yaralandığını bu konuda hayvan severlerden de çok sayıda şikayet gelmesi üzerine konuyu değerlendirdiklerini belirten Başkan Akgün şunları söyledi: “Jiletli tel uygulaması hem canlılar açısından risk taşıyor hem de kent estetiği açısından da iyi bir örnek oluşturmamaktadır. Jiletli çitler ve teller özellikle sokak hayvanları açısından öldürücü yaralanmalara veya sakat kalma riskini doğuruyor. Son zamanlarda belediyemiz veteriner şefliğine getirilen kuşlarda jiletli tellerden kaynaklı ciddi yaralanmalar tespit ettik. Meskun mahalde kullanılması zaten sakıncalı olan jiletli tel ve çit uygulamasına bundan böyle izin vermeyeceğiz. Herkesten aynı duyarlılığı bekliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: