• BÜYÜKÇEKMECE’NİN ÖRNEĞİ YOK

    Meclis kararıyla 2018 yılını “Spor ve Gençlik Yılı” ilan Büyükçekmece Belediyesi, spor kulüpleri ve dernekleri ile başlattığı istişare toplantılarını sürdürüyor.

  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un 39 ilçesi arasında en fazla spor kulübünün Büyükçekmece’de olduğuna dikkat çekerek; “Gerek spor alanındaki ilklerimiz ve başarılarımız açısından, gerekse spor kulüplerinin bu denli çok olması bizim zenginliğimizdir. Bu zenginlik İstanbul’un 39 ilçesinde yok” diye konuştu.

    40’ın üzerinde kulüp ve dernek katıldı

    Büyükçekmece Belediyesi’nin çok amaçlı salonunda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Meclis Üyeleri ve Spor Komisyonu Üyeleri Cemal Kaya, Ersel Yazıcı, Taner Canbaz, Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Koordinatörler Ahmet Bayraktar, Hasan Akkuş, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Namık Yüksel’in yanı sıra Büyükçekmece’de faaliyet gösteren 40’ın üzerindeki spor kulübü ve derneğinin yöneticileri katıldı.

    958 ilçe arasında Büyükçekmece farkı!

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde spora gönül veren bu kadar çok kulüp ve derneğin başka bir ilçede bulunmadığını belirterek şöyle konuştu: “Bu bizim zenginliğimizdir. Her birimizin bundan mutluluk duyması lazım. Spor alanındaki bu gücümüzü daha da arttırmak, güzelleştirmek ve modernleştirmek anlamında da doğru, akıllı projeler üreterek, yatırımlar yapmalıyız.  Biz, Büyükçekmece Türkiye’nin en ayrıcalıklı ve öncü ilçesi derken bunu siyasi anlamda söylemiyoruz. Yaşadığımız ilçenin zenginliğini bilmemiz lazım. Türkiye’deki 958 ilçenin sadece bir tane basketbol takımı var Avrupa liglerinde ülkesini temsil eden. O da Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı’dır. 958 ilçe ve 81 vilayet içerisinde Türkiye’ye mal olmuş Engelli İzci Kulübü sadece Büyükçekmece’de var. Bu ilçenin üçüncü ligde oynayan ikinci lige çıkacak olan bir profesyonel futbol takımı var. Büyükçekmece Tepecik Spor. Ve bu sezon ikinci ligde grubunda şampiyon olan Büyükçekmece Bayan Voleybol Takımımız var. 10’nun üzerinde amatör kulüplerde mücadele eden futbol takımız var. 2 tane çok başarılı bisiklet kulübümüz var. Dünya ve Avrupa şampiyonu çıkartan güreş takımımız var. Okçulukta çok başarılı bir takımız var. Yelkenden sörfe kadar su sporlarında da başarılı kulüplerimiz var. Çok başarılı bir Off Road Kulübümüz var.  Şimdi birde eskrim takımı kuruyoruz. Her yıl binlerce sporcu yetiştiren Spor Akademimiz var. Bunlar bizim çocuklarımızın zenginliğidir. Ne mutlu Büyükçekmece’nin gençliğine öncülük yapıp onları spor sahalarına çeken siz kıymetli spor kulübü temsilcilerine. Hepinize aileleri ve çocuklarımız adına teşekkür ederim.”

    Başkan Akgün konuşmasının son bölümünde ise Büyükçekmece hayata geçirilen spor tesisleri ve yeni yapılması planlanan ve proje aşamasına getirilen spor tesisleri hakkında bilgiler de verdi.

    Öneri ve projelerini paylaştılar

    Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Namık Yüksel, 2018 Spor ve Gençlik Yılı kapsamında planlanan etkinlikler hakkında katılımcılara bilgi vererek, spor kulübü ve dernekleri ile her zaman dayanışma ve güç birliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı.
    Spor kulübü ve dernek temsilcileri de tek tek söz alarak, öneri ve projeleri hakkında bilgiler vererek, 2018 Spor ve Gençlik Yılı’na yönelik yapılaması öngörülen faaliyet ve projelere destek vereceklerini açıkladılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir