• SANATIN ŞEHRİ BÜYÜKÇEKMECE

    Büyükçekmece Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde bu kez ressam Meryem Esen’in kişisel resim sergisine ev sahipliği yaptı.

  • Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına katılım yoğun oldu.

    “Büyükçekmece her alanda öncü oldu”       

    Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece’nin çok özel ve çok güzel bir kent olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece nüfus itibariyle de İstanbul’un eğitim düzeyi en yüksek ilçelerinden bir tanesidir. Kültür ve sanat başta olmak olmaz üzere pek çok alanda da öncü olmayı başarmış bir ilçedir. Siz değerli Büyükçekmece ailemiz sahip çıktığı sürece kentimizin kültür alanında olsun, sanat alanında olsun ve diğer her alanda olsun daha da ileriye gidecektir. Büyükçekmece’nin bu noktaya taşınmasında büyük emeği geçen sevgili Büyükçekmece Aileme teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    “Başkanımız sanatla dostluğu buluşturdu”

    Büyükçekmece’yi öne çıkartan farklılıkları olduğunu belirten ressam Meryem Esen, “Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de çok güzel hizmetler yapmıştır. Ancak yaptığı güzel şeylerden bir tanesi dostluk ve sanatı buluşturmak oldu. Büyükçekmece bu konuda da çok şanslı. Böylesine kültür, sanat ve eğitime destek veren bir başkanımız var. Ben resim sergimi açmak için karar verdiğimde Büyükçekmece Belediyesi’nin bana nasıl yardımcı olduğunu anlatamam. Bana her konuda yardımcı oldular. Bunun için Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

    Doğum günü pastası kesildi

    Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilerek sergi açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından Ressam Meryem Esen için doğum günü pastası kesildi. Sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, ressam Meryem Esen’in kardeşi Galatasaraylı eski futbolcular Adnan Esen, Muhammet Altıntaş ve çok sayıda sanatsever katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir