27 Temmuz 2024
  • ÇATALCA’DA HUZUR TOPLANTISI

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısı’na katıldı.

  • Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik güçleri ile halk arasındaki ilişkileri geliştirmek ve vatandaşları bilgilendirmek amacıyla huzur toplantısı düzenlendi.

    Çatalca Halk Eğitimi Merkezi’nde; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Siyasi Parti Temsilcileri, Meclis Üyeleri ile Mahalle Muhtarları, STK Başkan ve Üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ilçe genelinde yaşanılan güvenlik ve asayiş ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı.

    Suçla mücadelede en güçlü destekçimiz halkımızdır

    Huzur Toplantısı açılış konuşmasında Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik özellikle madde bağımlılığı ile mücadelede ailelerin önemine dikkat çekti. Çelik konuşmasında, “Başta ilçemizin güvenlik ve asayişi olmak üzere tüm sorunlarına birlikte çözüm bulabilmek ve sizlere sunduğumuz hizmetin kalitesini daha da arttırmak amacıyla bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Çatalca Emniyet Müdürlüğü olarak geçen bir yıl içerisinde devletimizin gücünü, otoritesini ve kanuni hâkimiyetini ortaya koymanın yanında, devletimizin sevgisini, şefkat ve merhametini halkımıza yansıtmaya büyük özen gösterdik” sözlerine yer verirken, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizdi. Suçla mücadelede en güçlü destekçilerinin halk olduğuna vurgu yapan Çelik, Çatalca’da huzuru ve güveni sağlamak, suçları ve suçluları önceden tespit edip önleyici tedbirler almak için halkın bilgi ve verilerine her zaman ihtiyaç duyduklarını belirtti.

    En huzurlu ve güvenli ilçelerden birisi Çatalca

    Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Huzur Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Çatalcalıların mütevazı, uyumlu ve barışçıl yaşama geleneğine değinerek, “ Belediye Başkanı olarak her fırsatta kent insanımızın ne kadar mütevazı, uyumlu, barışçıl, dostluk ve kardeşlik içerisinde yaşama geleneğine alışkın olduğunu, ilçemizin İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde en huzurlu en güvenilir ilçelerden bir tanesi olduğunu hep söylüyorum. Tabi ki bu hiç olay yok, hiç huzursuzluk, sorun yok anlamında değildir. Toplumun olduğu, insanın olduğu her yerde mutlaka sorunlar ve sıkıntılarda olacaktır. Ancak bunların hangi olaylar olursa olsun, gerek trafik sorunu, gerek uyuşturucu konusu olsun, gerek darp, hırsızlık olayları olsun, diğer ilçelerle karşılaştırıldığında istatistiki bilgilerde de en az oranda olduğunu biliyorum. Bu ortamın sağlanmasında Kaymakamlığımızdan daha doğrusu Kaymakamımızdan başlayarak bütün kurumlarımızın çok büyük çabaları var. O açıdan Sayın Kaymakamımıza ve onların uhdesinde çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarma Komutanımıza ve personellerine, Cumhuriyet Savcılığımıza, Adliyemizde çalışan hâkimlerimize, savcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Emniyet Müdürümüz geldiği günden bugüne değin mütevazı, samimi, naif kişiliği ve kimliğiyle halkla, bürokrasiyle, vatandaşımızla çok sıcak ilişkiler tesis ettiler. Bu onların tabi ki kadrolarına da yansıdı. İlçede emniyet ve güvenlik adına her türlü tedbiri almaya imkânları ölçüsünde gayret sarf ediyorlar. Bunların bir samimiyet içerisinde, sevgi içerisinde yapılması ve insanların emniyetin yaptığı bu çalışmalardan memnun olması hepimiz adına keyif verici. Kendilerini personelleri ile beraber kutluyorum. Aynı tavrı mahallelerimizde, köylerimizde Jandarma Komutanımız da sürdürüyor ve yürütüyor. Ben çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz yerel yönetimler olarak onların her zaman yanında ve destekçisi olmaya gayret sarf edeceğiz. Hepimiz huzurlu ve güvenilir bir kentte yaşamak istiyoruz. Bunu bize sağladıkları için kendilerine minnettarım” şeklinde konuştu. Başkan Cem Kara sözlerinin sonunda 2018 yılının başta Çatalca ve ülkemize olmak üzere bütün insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni etti.

    Güvenlik Güçlerimize teşekkür ediyorum

    Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptığı konuşmada, Huzur Toplantılarının bilgi paylaşımı, bilgi aktarımı ve aynı zamanda da mevcut yılın bir değerlendirmesi toplantısı olduğunu belirtti. Çatalca Kaymakamı Becel konuşmasında, “Bizlerin konforlu bir ilçede yaşadığımızı ifade etmek isterim. İstatistik olarak baktığımızda hem emniyet hem jandarma bölgesinde birçok ilçeyle kıyaslandığında son derece şanslı ve iyi bir durumda olduğumuzu memnuniyetle ifade edebilirim. Bu sebepten dolayı huzurlarınızda kısıtlı personel ve imkânlarla bu hizmeti size sağlamaya çalışan Emniyet Müdürlüğümüzün çok değerli Müdür ve çalışanlarına, Jandarmamızın çok değerli Komutan ve çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Güvenli bir ortam olmadıktan sonra hiçbir hakkın layıkıyla icra edilmesi mümkün değildir. Bizler Çatalca halkımızın daha güvenli bir ortamda yaşaması için çaba sarf ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

    Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, konuşmasında, 2016- 2017 yılı içerisinde Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği faaliyetlere ayrıntılı bir şekilde yer verdi. İlçe Jandarma Komutanı Duvan sözlerinde “Emniyet ve asayişin sağlanması amacıyla vatandaşlarımızla sıkı bir işbirliği içerisinde görevimizi sürdürüyoruz. Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığımız ikisi merkezde olmak üzere dört tane karakolumuzla hizmet vermektedir. Bu sayıyı artırma gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

    Huzur Toplantısı ilçe genelinde yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla soru cevap şeklinde devam etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir