• ESENYURT’UN YENİ BAŞKANI ALATEPE

    Necmi Kadıoğlu'nun istifasının ardından Ali Murat Alatepe  Esenyurt Belediye Başkanı seçildi.

  • Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından gerçekleştirilen seçimle Esenyurt ’un yeni Başkanı Ali Murat Alatepe oldu.

    Yeni belediye başkanının seçimi için Esenyurt Belediye Meclisi üyeleri bugün sandık başına gitti. Seçim öncesi AK Parti’nin adayı Ali Murat Alatepe olarak açıklanırken,  mecliste söz alan CHP Grubu Başkanı Yavuz İren CHPli üyelerin oy kullanmayacağını açıklayarak seçilecek olan başkanın gerçekleştireceği çalışmalarda yanında olacaklarını ifade etti. 32’si AK Parti, 13’ü CHP olmak üzere 45 üyenin bulunduğu Esenyurt Belediye Meclisi’nde gerçekleşen seçime Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmazoğlu başkanlık etti. Batmazoğlu, seçim öncesi başkanlık seçiminin nasıl gerçekleşeceğine dair meclis üyelerine bilgi verdi. Ardından Esenyurt ‘un yeni başkanını seçmek için oy verme işlemi başladı. Oy verme işlemi sırasında adı okunan meclis üyeleri sandık başına giderek oylarını kullandı.

    İlk turda 3’te 2 oyu alarak Ali Murat Alatepe Esenyurt Belediye Başkanı oldu

    Esenyurt Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçiminin ilk turunda 1 oy boş çıkarken AK Parti’nin adayı  Ali Murat Alatepe 32 oy aldı. Seçim sonuçlarıyla ilk turda meclis üye oylarının 3’te 2 çoğunluğunu alan Ali Murat Alatepe Esenyurt Belediye Başkanı oldu. Alatepe, sonucun açıklanması ardından, mecliste yaptığı konuşmada kendisine başkanlık görevine layık gören herkese teşekkür ettiği ifade etti.

     

    “Çağrıldığımız hiçbir görevden kaçmadık” 

    Başkan Alatepe; “Son 13 yılda en göz alıcı projeler ve en beğenilen hizmetlerle, çok hızlı bir şekilde, mega bir köyden, modern bir kente dönüşerek önemli bir süreci yaşayan Esenyurt ’ta, bu hizmetleri tecrübesi ve bilgisiyle olağanlaştırıp, halkımızın yoğun sevgisiyle buluşan, belediyemizin kıymetli başkanı sevgili ağabeyimiz, kendi tabiriyle Esenyurt ‘un hadimi Sayın Necmi Kadıoğlu’nun sağlık sorunları nedeniyle Başkanlığı bırakmasından dolayı Esenyurt ‘ta hep birlikte 6 gün süren tarihi bir dönemi yaşadık ve tecrübe ettik. Bu süreci başından beri bizzat takip eden Sayın Genel Başkanımız, Genel merkez,  İl ve İlçe teşkilatımızla yaptığı istişarelerle Esenyurt Belediye Başkanlık emanetini şahsıma tevdi etti. Prensip olarak ‘koşmayacaksın, kaçmayacaksın ’ilkesiyle çağrılmadığımız hiçbir göreve koşmadık, çağrıldığımız hiçbir görevden de kaçmadık.  Necmi başkandan sonra yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Ancak ecdadımızın bize öğrettiği ‘Sen bir devsin, yükü ağırdır devin” bilinciyle dimdik ayaktayız. Liderimiz sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda hizmetlerimizi sırtlayarak insanımızla buluşturmak gayesindeyiz.  Başta Genel Başkanımız zat’ı Devletleri olmak üzere bütün Başkanlarıma şükranlarımı arz ediyorum. Yüce Allah’tan oylamanın sonucunu ülkemiz, İstanbul’umuz, Esenyurt’umuz ve bizler için hayırlara vesile kılmasını diliyorum” dedi.

    “Tedavi gördüğünü biliyorum bunu da söylemek de benim boynumun borcu”

    Kendisini destekleyen herkese çok teşekkür ettiğini söyleyen ve Necmi Kadıoğlu’nun sağlık sorunları olduğunu yakinen bildiğini ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, “Hep beraber birlikte bu ülkeyi, ilçeyi yönetelim. Çünkü ilçe bizim ilçemiz ve burada hep birlikte yaşıyoruz. Buranın halkına bir şeyler katmak, bir şeyler vermek için geldik. Bunu da el birliğiyle yapalım dedim. Belediye başkanımızı yakından gören, çalışan bir insanım kilitlendiğini artık yürüyemez hale geldiğini, bununla ilgili tedavi gördüğünü biliyorum bunu da söylemek de benim boynumun borcu” diye konuştu.

     

    Oylamanın ardından Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Ali Murat Alatepe tebrikleri kabul etti. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de Alatepe’yi tebrik ederek çiçek takdiminde bulundu. Alatepe başkanlık mührünü ise Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Emin Batmazoğlu’ndan alarak görevi devraldı.

     

    Ali Murat Alatepe Kimdir?

    1966 Erzurum Merkez Doğumlu, İktisat fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü mezunu, İktisat fakültesi Kamu Yönetimi mezunu. İşletme Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans eğitimine devam ediyor. Değerleme ve yatırım uzmanı, işletmeci. 2004 yılından beri AK Parti’de siyaset yapıyor, Partinin çeşitli kademelerinde Birim Başkanı, 2006-2016 arası seçim ve referandumlarda SKM Başkanı ve Başkan yardımcısı olarak görev aldı. 2 dönemdir Meclis Üyesi. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, İBB Halkla ilişkiler Komisyonu Başkan Vekili. Kızılay ve İlim Yayma Cemiyeti kurucu Başkan Yardımcısı. 11 yıldır Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesidir. 10 yıldır Spor kulübü başkanı. Erzurumlular Federasyonu başkan yardımcısı ve Esenyurt Erzurum Dernekleri Başkanı olarak görev yaptı. İngilizce bilir. Evli, üniversite öğrencisi iki erkek ve bir kız evlat babası.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir