• DİMDİK AYAKTAYIZ

    Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Temmuz Destanı 1'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Esenyurt Cumhuriyet Meydanı ‘nda 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi“ açıldı. Serginin açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi  Kadıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

  • Esenyurt Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ve o gün Esenyurt ‘ta yaşanılanların anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışını gerçekleştiren Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “15 Temmuz bir daha yaşanmasın diye milletimizin hatırasında canlı tutacağız” dedi. Sergi açılışı ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenyurt Meydanında 15 Temmuz çeşitli etkinlikler ile anma programı devam etti.

    “Dimdik ayaktayız”

    15 Temmuz’un unutulmaması için çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirten Başkan Kadıoğlu,

    “Bu geceyi ve bu geceleri 15 Temmuz bir daha yaşanmasın diye milletimizin hatırasında canlı tutacağız. Son gün olan Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecede sabahlayacağız burada. Ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı biz milletçe dimdik ayaktayız. Bunu göstermek için yine bu kanlı darbe teşebbüsünün hem şehitlerimizi ziyaret ettik hem de gazilerimizle beraber bu meydanda olacağız ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    Gençlerin 15 Temmuz deyince Türkiye’nin yeniden milli mücadelesini ve yeniden dirilişini anlaması gerektiğini söyleyen Kadıoğlu, “ Yeniden 100 sene önce yaşanan olayların tekrar yaşanmaya başlamasını ve bunlardan ülkenin kurtulmaya başladığı günü hatırlayacaklar” diye konuştu.

    “Allah’ın izniyle direndik ve galip geldik”

    Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu, “ Bu bir diriliştir. Ülkemizin yeniden Çanakkale ruhuyla dirilişini anıyoruz. 1 yılda bu ülkede çok şeyler değişti. Fetö adlı örgütün yaptıklarını gördük. 40 yıldır ülkemizi işgal eden bir örgüttür. Son eylemini hep beraber gördük. Milletçe müsaade etmedik. Allah’ın izniyle direndik ve galip geldik”dedi. 

    Ellerinde bayraklarla meydanda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Destanı 1’inci yıl dönümü programları kapsamında sahneye çıkan mehter takımının gösterisi ardından Esenyurt Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Belgesi’ni izledi.

    Program daha sonra Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve ilahi ve şiir dinletileri ile son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir