‘Filenin Sultanları’ öğrenci yurdu açılış töreninde gazetecilerin soruların yanıtlayan İmamoğlu, ilçe belediye başkanları ilgilide konuştu.
Değişimde hedef, CHP’nin kazandığı ilçe belediye sayısını da arttırmaktı. Şimdi bu değişim rüzgarı ilçelere de yansıyacak mı? Bazı isimlerin yeniden adaylığı çünkü tartışılıyor değişim rüzgarının kurultaydan çıkmasıyla. Böyle bir durum var mı? İlçede adaylar nasıl belirlenecek? sorununa İmamoğlu böyle yanıt verdi:
“Yani adaylaşmalarla ilgili, takdir edersiniz ki, ben yetkili bir insan değilim. Bizim kurullarımız var. Parti Meclisi… Ki Parti Meclis üyelerinden bir de burada. Turgay Bey’e de başarılar dilerim. Dolayısıyla o kurulların işine karışmak, haddimize değil. Ama tabii ki İstanbul’un özellikle analizi ilçe ilçe yapılmalı. Bu ilçe analizlerinde oraya uygun karakter, oraya uygun kişilik, bunun prensipleri, detayları ele alınmalı. Daha önce bunun kısmen yapıldığı yerler oldu ve başarıya erişti. Daha başarılı olabileceği analizlerin, teknik olarak da bize ışık tutacağını görüyorum. Tabii ki partimiz bünyesinde de bunun demokratik metotlarını da bunu destekleyici hale getirmek lazım çift yönlü bakarak. Tabii bir handikapımız, kısa bir zaman kaldı. Bugün bu ayı böyle bir hazırlık ayı gibi düşünürsek, 4 ayımız kaldı. Aslında doğallığı ve doğrusu, 4 ay kala adaylıkların belli olmuş olmasıydı. Bu bakımdan hızlı hareket, analiz, birçok şeyi bir araya getirerek, sürecin bağlanması ve Parti Meclisi’mizin en doğru kararları almasını diliyorum ve bu konuda da biz destekleyeceğiz. Önerilerimiz de olacak. İstanbul İl Başkanlığı olsun… Muhtemelen onların da çalışmaları olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin teknik saha analizleri var. Onlarla destekleyici unsurlar olacağını görüyorum.”
“YENİ İTTİFAKLAR” OLCAK MI?
– Sayın Özgür Özel verdiği demeçte, artık Altılı Masa’nın ve Millet İttifakı’nın geride kaldığını söyledi. Ama bir yandan da Meral Akşener’le görüşmek istediğini, yerelde ittifak olacağını söyledi. Siz de kurultaydan önce, değişim olursa ittifak kapısının açık olabileceğini söylemiştiniz. Bu yönde temaslar başladı mı?
“Yani ‘değişim olunca’ diye bir eşleştirme yapmadım, ama ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalimi savundum. Toplumsal ittifakı savunurken, bunun içerisindeki siyasi görüşleri ya da siyasi paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Bunun mümkün olacağını, müzakerenin, istişarenin toplumsal bir edebi olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Toplumsal bütünlük, kabiliyetli bir yönetim anlayışı ve kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüşün ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda Genel Başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de irtibata, diyaloğa açık birisi başından beri. Ben, bu yönüyle de yeni müzakerelerin, yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefetin liderliğini yapmak zorunluluğu vardır. Bu illa siyasi partiler üzerinden olmayabilir, toplumsal bir muhalefetin liderliğinden de bahsediyor olabiliriz. İş birliği içerisinde, anlamlı, akılcı bir siyasi ittifakın da olabileceği ihtimalinin altına dipnot olarak düşüyoruz.”