• KADIN MECLİSLERİ ZİRVESİ’NİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    İstanbul Kent Konseyi Kadın Meclisleri zirvesinin ilki, Küçükçekmece Kent Konseyi Kadın Meclisi ev sahipliğinde, Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayında yapıldı.

  • Toplanan zirvede, İstanbul un çeşitli ilçelerinden katılan Kadın Meclisi başkanları yapmış oldukları genel çalışmalarını görsel sunumlar eşliğinde katılımcılara anlattı.Toplantıda,  kentlileşme bilinci,kadınlar ve çocuklar adına atılan adımlar ve projeler müzakere edilerek, İstanbul’un doğru şehirleşmesinde kadının alacağı rolün önemine dikkat çekildi.

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de yapmış olduğu konuşmada İstanbul’daki nüfus yoğunluğu ile birlikte yaşanan sorunları ve bu konuda yapılması gereken projelerde kadın faktörünün önemini dile getirdi.

    Küçükçekmece Kent Konseyi Kadın meclisi Başkanı Özlem Erol kadınların sosyal ve siyasi hayattaki seslerinin birbirlerini destekleyerek daha gür çıkabileceğini söyleyerek, “Yapılacak ortak projelerle kadınların kentlileşme alanında varlıklarının farkına varılır. Bu hareketin İstanbul’dan başlayarak tüm Türkiye çapında dikkate alınmaya başlanması gerekiyor.  Bu zirve ile birlikte ülkemizdeki her il ve ilçe de Kent Konseyi Kadın meclisi yapılanmasının gerçekleşmesi gerekiyor” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir