• KADINLAR TEK YÜREK

    Avcılar Belediyesi,“5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının 82’inci Yıl Dönümü” kapsamında düzenlediği etkinliklerin devamı olarakAvcılar GümüşpalaPaşaeli Kent Parkında program düzenledi.

  •  

    İstanbul’un ve Marmara’nın tek kadın Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin öncülüğünde düzenlenen programa,CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve yönetimi, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sayın Arzu Karayağız Öner ve yönetimi, CHP Avcılar İlçe Kadın Kolları ve yönetimi, CHP Avcılar İlçe Başkanı, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları, Avcılar Belediyesi’nin kadın meclis üyeleri ileAvcılar’ın kadın muhtarlarıda katıldı.

    DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ

    5 Aralık 1934’te ”Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl kutlanan ‘Kadın Hakları Günü’ 82. yılı dolayısıyla, Avcılar GümüşpalaPaşaeli Kent Parkında düzenlenen programa katılımın yoğun olduğu gözlendi.

    KADINLAR EVİMİZDEKİ ALTINLARIMIZDIR

    Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli;“İstanbulumuzun,Türkiyemizin değerli, seçilmiş kadın yöneticileri ile bir araya toplandık. 82 yıl önce Avrupa’da dahil dünyanın bir çok ülkesinde kadın seçip seçilemezken Türkiye’de bu mesafe alınmıştır. Anadolu’ya ve bu topraklara kadınlar geldiğinden beri mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır deyip erkeğinin yanında omuz omuza olan ve Kurtuluş Savaşı mücadelesindekahramanlıklar yaratan kadınları, cephede gören, çalışmada gören, sonrada okullarda ve her sahada gören Mustafa Kemal Atatürk cinsiyet ayrımını kaldırmış ve kadına seçme seçilme hakkını vermiştir.

    Siyasette de kadın çok önemlidir. Çünkü bir ülkenin ekonomisi sıkıntıya girdiğinde ne yapılır, yastık altından altınlar çekilir. Bizim evdeki altınlarımız kim, ‘Kadınlar’. Onun için siyasette sıkıntıya girildiğinde, kadınlar evimizdeki altınlarımızdır” dedi.

    2

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir