• KOSGEB’den genç girişimcilere büyük destek

  • Kendi işinin patronu olmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak isteyen genç girişimciler KOSGEB’in gençlere yönelik hazırladığı hibe ve kredi destekleri büyük ilgi görmektedir. Uzun yılardır ülkemizde aktif bir şekilde faaliyet gösteren KOSGEB, KOBİ ‘lere büyük küçük ortak ölçekli, işletmelere gençlere yönelik sağladığı finansal destekler sayesinde ülke ekonomisine epey hareketlilik kazandı.

    KOSGEB Genç Girişimcilik Programı

    KOSGEB yeni yılda kendi işini kurmak isteyen gençlere karşılıksız 50 bin Türk lirası destek veriyor. Bu tutarı yeterli geçmediği durumlarda 100 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği vermek için gerekli çalışmalar yapmaktadır. KOSGEB’in gençlere özel verdiği bu desteğin en güzel tarafı ise %85 civarında kefalet olanağı sunmasıdır.

    Gençler 3 Yıl Vergi Ödeyecekler

    KOSGEB ‘den alarak yeni iş yeri açan gençler 3 yıl vergi ödemeden faaliyet gösterecekler. Vergilendirme dönemi ile başlaması planlanan bu devlet desteği iş kurma hayali kurup da zarar etme korkusu yaşayan gençler için yeni bir başlangıç olacak.

    Destekten Faydalanmak İçin Gerekli Şartlar

    Gençlerin kendi iş yerini açma hayallerini gerçekleşmesi için başlatılan bu desteklerden yararlanmaları için birtakım şartlar da öne sürülmüştür. 18 ile 30 yaş arası olması vergi dairesinde kaydı olması, desteği almak için başvuru yapan kişini kendi işinde çalışıyor olması, eğer faaliyet göstermekte olan bir işletmeyi devralıyorsa, işletmeyi 3. Dereceye kadar yakınından satın devralmamalı ve son 23 yıl içinde sahte belge düzenlememiş olmaması gibi birtakım şartlar öne sürülmüştür.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir