• Küçükçekmece’de budanan ağaçlar evleri ısıtıyor

  • İlk etapta 30 aileye yakacak desteğinde bulunduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi,  “Kış mevsimiyle birlikte yol kenarlarında park, bahçe ve yeşil alanlarda kuruyan, ekonomik ömrünü tamamlayan, tehlike arz eden, hava şartlarına dayanamayıp dalları kırılan ağaçların budama ve bakımları ekiplerimiz tarafından titizlikle yapılırken, budanan ağaç dallarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için değerlendirmek istedik. İsraftan kaçındığımız her çalışmanın örnek teşkil ettiğini biliyorum. Bu kapsamda ağaç budama çalışmalarımızla birlikte ailelere yakacak desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu

    Başvurular Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılıyor

    Küçükçekmece’de budanan ağaç dalları belirlenen depoda toplanarak ayrıştırılıyor. Yakılacak durumda olmayanlar ise talaş haline getirilerek, geri dönüşüme gönderiliyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışma sayesinde hem budama işleminden elde edilen odunlar israf edilmeyerek ekonomiye kazandırılıyor hem de ihtiyaç sahiplerinin yakacak ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

    Yakacak talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden gerçekleştirebilirler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir