• KÜLTÜR SANATTA MARKA OLDU

    Küçükçekmece Belediyesi düzenlediği kültür sanat etkinlikleriyle 2017 yılında 690 bin 334 izleyiciye ulaştı.

  • İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Küçükçekmece Belediyesi yalnızca Küçükçekmecelilere değil tüm İstanbullulara geniş bir kültür sanat yelpazesi sunuyor.  2017 yılında Küçükçekmece’de kültür sanat alanında yapılan etkinlikleri 690 bin 334 kişi izledi.

    Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi başta olmak üzere Cennet, Atakent ve Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezleri, Geleneksel Sanatlar ve Müzik Akademileri ile binlerce kişiye ulaşan Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul’un en önemli kültür sanat merkezlerinden biri oldu. Küçükçekmece Belediyesi binlerce sanatsever için söyleşi, konser, festival, tiyatro, sergi, özel etkinlik, dinleti, seminer ve atölye çalışmaları düzenledi.

    Küçükçekmece’nin kültür sanatta bir marka olduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Biz Küçükçekmece’de sadece yol bakımı, alt yapı, çevre düzenlemesi, çöp toplama gibi hizmetleri yapmıyoruz; insanımıza yatırım yapıyoruz. Vatandaşlarımızı kültür ve sanatla buluşturuyoruz. Onların evlerinde, sokaklarında, ilçelerinde mutlu bir hayat sürmesini amaçlıyoruz” dedi.

    51 BRANŞTA 13 BİN KURSİYER

    Küçükçekmece Belediyesi bünyesinde hizmet veren kültür merkezlerinde 2017 yılında 51 branşta yaklaşık 12 bin 992 kursiyere ücretsiz eğitim verildi. Cennet, Sefaköy ve Atakent Kültür Sanat Merkezleri’nde, meslek, sanat, atölye ve okuma-yazma branşlarında, çocuk ve yetişkin grubu kursiyerleri, alanlarında uzman eğitmenler tarafından eğitim gördü.

    YÜKSEK OKUL SEVİYESİNDE EĞİTİM

    Yüksek okul kalitesinde eğitim veren Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde Türkiye’nin geleneksel sanatlardaki önemli isimleri Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Çini, Cilt, Kaligrafi gibi geleneksel sanatlarda 20 bin 545 kişiye eğitimler verdi. Geleceğin sanatçılarını yetiştiren Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nde ise 7 bin kişiye gitar, bağlama, piyano gibi farklı branşlarda müzik eğitimi verildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir