• KURSİYERLERDEN DEV KONSER

    Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Türk Sanat Müziği Koro bölümü Kursiyerleri Halk Müziği konseri verdi.

  • Salih Tangül eğitmenliğindeki Türk Sanat Müziği Korosu’nun sahne aldığı program vatandaşlar tarafından yoğun katılım ile gerçekleşti. . Avcılarlı vatandaşlar konser alanını doldururken, Koronun seslendirdiği birbirinden güzel türküleriyle ve sahne performansıyla izleyicilere müzik dolu bir akşam yaşattı. Birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği konserin sonunda kursiyerler, uzun süre ayakta alkışlandı. Kendi sanatçısını kendi yetiştiren bir ilçe olmasıyla dikkat çeken Avcılar’ın yetenekleri, konserin bitiminde sanatlarıyla takdir edildi. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde belli aralıklarla düzenli olarak gerçekleşen konserlere Avcılar Halkı büyük katılım ve ilgi gösteriyor. Üstelik Barış Manço Kültür Merkezi’nde ve Kent Enstitülerinde her yıl binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veriliyor. Öğrencilerin kendilerini sanatsal açıdan geliştirebilmeleri için yine ücretsiz olarak tiyatro, halk oyunları, resim, heykel, müzik, bağlama, çini boyama, bale, modern dans, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, keman ve gitar gibi birçok farklı alanda eğitimler veriliyor.

    “KENDİ SANATÇISINI KENDİ YETİŞTİREN KENT AVCILAR”
    Avcılar’ın bir “Kültür ve Sanat Şehri” olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Sanatın toplum mühendisliğindeki önemine inanan belediyecilik anlayışımızla kültür ve sanat etkinliklerimize devam ediyoruz. ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyen Mustafa Kemal’in izinden giderek Avcılar’da sanatı kurumsallaştırdık ve akademikleştirdik. Kültür Sanat Etkinliklerimiz kapsamında birçok sanat dalının yer aldığı birbirinden renkli programlarımızı Avcılarlılar ile buluşturacağız. Her ay düzenli olarak ücretsiz gerçekleştireceğimiz kültür sanat etkinliklerimize tüm kültür sanat dostlarını bekliyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir