• Silivri’de huzur var

  • Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, polis ve halk bütünleşmesini sağlamak, var olan ilişkileri daha da geliştirmek, görüş ve öneri alışverişinde bulunmak ve verilen hizmeti en üst seviyeye çıkarmak amacıyla Huzur Toplantısı düzenledi. Yaşar Kemal Fuaye Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Telat Deniz, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Erim tarafından 2022 yılında gerçekleşen asayiş ve güvenlik olayları ile suç önleyici tedbir ve uygulamalar hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

    YILMAZ: “SİLİVRİ’Yİ DAHA HUZURLU BİR HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

    Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Huzur, hepimizin ortak temennisi olan bir kelimedir. Huzurun oluşması için en önemli etkenler; sağlık, eğitim, sosyal refah ve güvenliktir. Bunların hepsinin bir arada olduğu yerde huzurdan bahsedebiliriz. Bir şehirde huzur ve güvenliğin tesis edilmesi planlı bir şehrin inşasının yanı sıra; o şehirdeki tüm kamu kurumlarının uyum içerisinde çalışması ve o kentte yaşayan vatandaşlarla iş birliği yapılmasıyla mümkün olur. Biz, göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivri’deki kamu kurumlarının arasındaki uyumun sağlanması ve bu uyumun içerisinde aktif rol almak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaymakamımız Sayın Tolga Toğan’ın riyasetinde yürüttüğümüz başarılı çalışmaların neticesinde, geçtiğimiz yılın verilerine göre İstanbul’un 39 ilçesi bazında suç oranına bakıldığında 36’ncı sırada yer alıyoruz. Yani Silivri, İstanbul’un en huzurlu ilçeleri arasında 4’üncü sırada yer alıyor. Tarihiyle, doğasıyla ve kültürüyle eşsiz bir güzelliğe sahip olan Silivri’mizi daha huzurlu ve güvenli bir hale getirmek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Böylesine güzel bir ilçede yaşamaktan, bu şehrin her biri birbirinden kıymetli insanlarına hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Silivri’mizin huzur ve güvenliği için yapılan hizmetlerle ilgili teşekkür etmemiz gereken isimler var: Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Selimpaşa Şehit Emin İpşir Polis Merkezimizin hayata geçmesini, Sahil Güvenlik Komutanlığı binamızın yapımına başlanmasını, bütün köyler ve mahallelerimize MOBESE kamerası kurulmasını sağlayan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Silivri’de yaşayan bütün vatandaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Silivri’mizde huzur ve güven ortamının tesisi ve teminine katkı sağlayan tüm kurumlarımıza, güvenlik güçlerimize ve onlarla iş birliği içerisinde olan Silivrili hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

    “MARKA KENT SİLİVRİ YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

    Silivri Belediyesi tarafından ilçe güvenliğine katkı sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Biz Silivri Belediyesi olarak, huzurlu ve mutlu bir kentin inşa edilmesine yönelik katkılar sağlıyoruz. Bu katkılardan kısaca bahsetmek istiyorum: Uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi adına çok önemli hizmetler yapan Yeşilay’ımız var. Bir de Yeşilay’ın YEDAM adında danışma merkezleri var. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne YEDAM’a ve Yeşilay’a ciddi destekler veriyoruz. Meclis Üyemiz Ülkenur Büke’nin katkıları ve öncülüğünde Selimpaşa’da belediyemize ait olan bir konağı YEDAM’a tahsis ettik. Burada psikologlar, sosyologlar ve pedagoglar eşliğinde bağımlılıkla mücadele eden bir yapı oluşturuldu. Silivri’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza ait bir müdürlük binası yoktu. Dezavantajlı gruplar hizmet almak için Beylikdüzü’ne gitmek durumunda kalıyorlardı. Belediyemize ait 3 adet konağımızı bakanlığımıza tahsis ederek müdürlüğün kurulmasına öncülük ettik. Gençlerimizi uyuşturucu maddelerden uzak tutmak, spora ve sanata yönlendirmek adına yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. İstanbul’da Afet Koordinasyon Merkezi inşa eden ilk ilçe belediyesiyiz. Afet Koordinasyon Merkezimizde bulunan kamera sistemlerimiz sayesinde şehrimizi 7/24 tarıyoruz. Kayıt alarak elde ettiğimiz verileri emniyet ve jandarma ekiplerimiz ile paylaşıyoruz. Bu kameralar sayesinde bugüne kadar 240 adet adli vakaya, yangın, kaza, kaçak döküm gibi olaya erken müdahale sağladık. En büyük problemlerinden biri şehirdeki metruk yapılardı. Biz göreve geldiğimiz günden beri yasal problemleri olmayan metruk yapıların tamamını yıktık. 2022 yılında 34 adet, toplamda ise 111 adet metruk binanın yıkımı gerçekleştirilmiş durumda. Yine 2022 yılı içerisinde hazine ve maliye arazisine yapılan 350 adet, 2019 yılından bugüne kadar da 903 adet kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. Takdir edersiniz ki tarım ve maliye arazisine yapılan bu binalar, bu yapılar daha sonra gözlemlenmesi zor, kontrolü zor alanlarda olduğu için suç örgütleri açısından çok önemli mevzilenme ve kaçış noktaları olabiliyor. Yine 2022 yılı içerisinde ilçe genelinde 297 adet, toplamda da 455 adet kaçak ve ruhsatsız yapımının yıkımını İmar Kanunu’nun 32’nci maddesine göre gerçekleştirdik. Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Sokak aydınlatmaları konusunda da çok hassas bir çalışma yapıyoruz. 2022 yılı dahil olmak üzere 1.500’ün üzerinde ilave aydınlatma direğinin montajını yaparak kentimizin karanlık sokak ve caddelerini aydınlattık. Aydınlatmaya da devam ediyoruz. İlçemizde yaşayan tüm hemşehrilerimizin huzuru ve güvenliği için, hoşgörü ve kardeşlik şehri olan Silivri’mizin ‘Marka Kent’ olması yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

    TOĞAN: “SİLİVRİ KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON ANLAMINDA İSTANBUL’UN EN İYİ İLÇESİ”

    Başkan Yılmaz’ın ardından açıklamalarda bulunan Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, “Silivri, yüzölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ikinci ilçesi. Silivri’miz; turizmiyle, deniziyle, sahip olduğu verimli topraklarıyla kendine has özelliğini koruyan bir ilçe. Pandemiden sonra nüfusun, kentlerin çeperlerine doğru kayması eğiliminin olduğu bir dönemde Silivri’ye de yoğun teveccüh olduğu bir gerçek. Şu an resmi nüfusumuz 210 bin ama fiili nüfusumuzun şu an itibarıyla 300 binin üzerinde olduğunu düşünüyorum. Yaz aylarında ise bu nüfus neredeyse 1 milyona kadar çıkıyor. Hızla gerçekleşen bu sürecin yarattığı sorunlar veya yüklerin iyi idare edilmesi, iyi planlanması bizim için birinci öncelik. Silivri’de kolluk birimlerimizle, belediyemizle, Cumhuriyet Başsavcılığımızla, adliyemizle, STK’larımızla, basınla ve tüm paydaşlarımızla iyi bir diyaloğumuz olduğuna inanıyorum. Kurumlar arası diyalog ve koordinasyon noktasında hiçbir sorunumuz yok ve bu anlamda Silivri’nin, İstanbul’un en iyi ilçesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu duygularla, memleketin bir karış toprağını savunmaktan sakınmayan ve bu uğurda canlarını düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Aynı şekilde gazilerimize şükranlarımı iletiyorum. Kolluk personelimize de hizmetleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Huzur toplantısı yapılan konuşmalar ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir