• USTALAR BÜYÜKÇEKMECE’DE BULUŞTU

    Türk Halk Müziğinde 40’ıncı yılını tamamlamış sanatçılardan Mustafa Hisarlı, Yıldız Ayhan ve Soner Özbilen Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 21’inci Ustalara Saygı Gecesi’nde bir araya geldi.

  • Büyükçekmece Belediyesi, sanat hayatında 40’ncı yılını tamamlamış Mustafa Hisarlı, Yıldız Ayhan ve Soner Özbilen’i Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 21’inci Ustalara Saygı Gecesi’nde bir araya getirdi. Büyükçekmecelilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede hafızalarda ve gönüllerde yer eden türkülerini seslendiren Hisarlı, Ayhan ve Özbilen’e şef Fatih Yener yönetimindeki Büyükçekmece Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu eşlik etti. Sırasıyla sahneye gelen Mustafa Hisarlı, Yıldız Ayhan ve Soner Özbilen sevilen türkülerini salonu dolduran yüzlerce Büyükçekmeceli ile birlikte söylerken zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Ustalara Saygı Gecesi’nde konuşan Türk Halk Müziği’nin üç dev ismi, sanatçıların sadece öldükten sonra değil yaşarken de anılmalarının kendileri açısından büyük bir onur olduğuna vurgu yaparak, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e sanata ve sanatçıya verdiği değer için teşekkür ettiler.

    “Konuşmakta zorlanıyorum”

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konserin son bölümünde geceye katılan sanatçılarla birlikte koroya eşlik ederek Karanfil Oylum Oylum türküsünü seslendirdi. Başkan Akgün, Ustalara Saygı Gecesi’nde konuşmaktan her zaman zorlandığını belirterek şöyle konuştu; “Bizim inancımızda ve kültürümüzde anaya, babaya, büyüklere ve toplum hayatına bir şeyler katan, insanlığa hizmet edenlere ebediyen saygı göstermek ibadetten sayılmıştır. Bu bizim dinimizin de emridir. Ustalara saygı geceleri benim konuşurken en çok zorlandığım zamanlardır. Bunca yıldır onlarca dev sanatçı bu sahneden gelip geçti. Bu muhteşem insanların önünde bu dev çınarların önünde konuşabilmek gerçekten çok güç. Sizin gibi Türk kültür ve sanat hayatına damga vurmuş üç dev ismi Büyükçekmece’de ağırlamak bizim için büyük bir onur ve mutluluktur.”

    Sanatçı dostları yalnız bırakmadı

    Başkan Akgün’ün gecenin anısına üç sanatçıya takdim ettiği teşekkür plaketinin ardından dev bir pasta kesildi. 21. Ustalara Saygı Gecesi’ne Yücel Paşmakçı, Nursac Doğanışık, İbrahim Can ve Zehra Ganioğlu gibi sanatçılarda katılarak Türk Halk Müziği’nin üç dev ismini yalnız bırakmadılar.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir