• Yılmaz öğrencilere seslendi: Asla pes etmeyin

  • İstanbul Rumeli Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreni Müjdat Gürsu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin Silivri Belediye Bandosu eşliğindeki geçit töreni ile başlayan mezuniyet heyecanı dereceye giren öğrencilerin konuşmaları ile devam etti. Törene; İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazim Tamer Dokurka, Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nazlı Hilal Balcı, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Alparslan Doğan, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve veliler katıldı. Protokol üyeleri dereceyle mezun olan öğrencilere plaket takdim etti. Başkan Yılmaz, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincisi Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Gizem Yaz’a plaket verdi.

    YILMAZ: “TÜRKİYE’Yİ MÜREFFEH YARINLARA ULAŞTIRACAK OLAN SİZLERSİNİZ”

    Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Rumeli Üniversitesinin mezuniyet töreninin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim hayatının her aşaması ayrı bir heyecan, ayrı bir anı, ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Bugün de üniversiteye başladığı ilk günden bugüne büyük bir heyecan yaşayan genç kardeşlerim şimdi de diplomalarına kavuşmanın, üniversiteden mezun olmanın heyecanı içerisindeler. Anne ve babalarımız da evlatlarıyla bir kez daha gurur duyuyor; ne mutlu ki bugün evlatlarının heyecanına ortak oluyorlar. Öncelikle diplomalarınızın hayırlı olmasını temenni ederek, bundan sonraki yaşantınızda başarı dileklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her biri bizim için çok kıymetli, çok değerli olan pırıl pırıl öğrencilerimiz için artık yeni bir süreç başlıyor. Bu süreç; sorumluluklarımızın biraz daha bilincinde olmayı, biraz daha çalışmayı ve gayret göstermeyi gerektiren bir süreç. Nitekim, bin yıl önce Anadolu’yu bizlere vatan kılmış atalarımızın bıraktığı bu kutlu emanete sahip çıkmak, şehitlerimizin kanıyla, canıyla sulanan bu topraklara gözümüz gibi bakmak, işte omuzlarımıza yüklenen bu sorumluluğu her daim hatırlatıyor. Sizlerin de bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğinizden, hayata sımsıkı bağlanacağınızdan, milli ve manevi değerimizi koruyup kollayacağınızdan şüphemiz yoktur. Elbette her biriniz iş hayatına atılacaksınız, aile kuracaksınız, yeni tecrübeler edineceksiniz ama; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü asla zihnimizden çıkarmamalısınız: ‘Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak.’ Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan sizlersiniz. Türkiye’yi müreffeh yarınlara taşıyacak olan sizlersiniz. Sizler bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, en kıymetli hazinemizsiniz. Bundan sonraki hayatınızda ilerlerken, bugünlerde alacağınız kararlar, atacağınız adımlar, tercih edeceğiniz işler çok önemlidir. Hayatın olağan ilerleyişinde her birimizin karşısına zorluklar çıkabilir, sıkıntılar doğabilir, hatta ızdırıplar yaşanabilir. Fakat Atatürk’ün dediği gibi, muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda saklı olduğunu unutmamak gerekir. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Kader gayrete aşıktır.’ Kararlı olmaktan, mücadele etmekten, gayret göstermekten asla geri durmayın ve asla pes etmeyin. 6 yıl önce Silivri’mizde ‘eğitime merhaba’ diyen Rumeli Üniversitesinin kıymetli mütevelli heyetine, ilçemizin eğitim kalitesine katmış oldukları değerlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemiz vesilesiyle binlerce öğrenciyi Silivri’mizde ağırladık, misafir ettik. Kıymetli öğrencilerimizle birçok defa bir araya geldik, toplantılar düzenledik, buluşmalar gerçekleştirdik. Bu bağlamda, üniversitemiz ile iş birliği içerisinde olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    “ÖĞRENCİLERİMİZE DOKUNMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİK”

    Eğitim alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Öğrencilerimizin hem eğitimlerine hem de günlük yaşantılarına olumlu anlamda dokunmaya çaba gösterdik. İlçemize gelen öğrenci kardeşlerimizin huzurlu vakit geçirmelerine imkân sağlamak için sağlık ve spor alanında yatırımlar yaptık. Sosyal, kültürel ve sanatsal organizasyonlar düzenledik. Öğrencilerimizin dertlerini, sıkıntılarını, problemlerini elbette biliyoruz. Yetkilerimiz çerçevesinde, bu sorunların çözümü için emek harcadık. İlçemizde yaşayan hiçbir öğrencimizin taleplerini veya şikâyetlerini asla kulak arkası etmiyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize yatırımın, geleceğe yatırım olduğundan hareketle; geçtiğimiz yıl üniversite 1. sınıfa başlayan öğrencilerimize 500 TL teşvik desteği verdik. Bu sene de bunu artırarak vermeye devam edeceğiz. YKS ve Milli Savunma Üniversitesi sınavlarına giren öğrencilerin sınav başvuru ücretlerini ödedik. YKS ve LGS sınavlarında derece yapan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Nişantaşı Üniversitesi ile birlikte bir Güzel Sanatlar Akademisi kurduk ve ücretsiz müzik okulumuzu Silivrili gençlerimizle buluşturduk. Yine Kadir Has Üniversitesi ile birlikte ücretsiz Yabancı Dil Kursu gerçekleştirdik. Gençlik Merkezimize kavuşmaya az bir zaman kaldı. Çok yakın zamanda Gençlik Merkezimizin, kütüphanelerimizin, etüt merkezlerimizin temellerini atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, üniversiteden mezun olan 1.300 kardeşimi kutluyorum. Rumeli Üniversitesini ilçemize kazandıran merhum Mehmet Balcı’yı rahmetle yad ederek, hepiniz saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

     

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir