• Yılmaz: Silivri’ye spor adası kazandıracağız

  • Silivri temasları kapsamında Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisini de ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, burada eğitim gören öğrencilerle kültür, sanat ve eğitim üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Öğrencilere ücretsiz sanat eğitimi verilmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade eden Ahmet Misbah Demircan, Başkan Yılmaz’ı bu projesinden dolayı tebrik etti.

    GENÇLİK BULUŞMASI’NDA KEYİFLİ ANLAR

    Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Silivri Eğitim Akademisinde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılan Ahmet Misbah Demircan ve Başkan Volkan Yılmaz gençlerle; tarih, turizm, kariyer ve başarı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Konferans salonunda düzenlenen söyleşi oldukça sıcak ve samimi bir sohbet havasında gerçekleşti.

    “SİLİVRİ’YE DEV BİR SPOR ADASI KAZANDIRACAĞIZ”

    Silivri’ye 1 yıl içerisinde dev bir spor adası kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Yılmaz, “3 ay önce Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile bir iş birliği protokolü yaptık. Silivri’ye 9.000 metre kapalı alanı olan dev bir spor adasının ihalesini çok kısa bir süre sonra yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığımız buraya Spor Toto sponsorluğunda yaklaşık 95 milyon TL para harcayacak. Bir o kadar da Silivri Belediyesi harcayacak. Spor adasının içerisinde İstanbul’un ilk spor lisesi olacak. 8 derslikli bu spor lisesinin yeni eğitim sezonuna yetiştirilmesi şartıyla burayı 1 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. İçerisinde; okçuluktan güreşe, halterden boksa kadar bütün bireysel sporların yapılabileceği 3 tane kapalı spor salonu, 1.000 kişilik futbol stadı, kapalı halı sahalar, tenis kortları ve basketbol sahalarının da olacağı bir spor adasını Silivri’ye kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

    DEMİRCAN: “ÜNİVERSİTE İLE BİRLİKTE HAYATINIZA YENİ BİR YÖN VERECEKSİNİZ”

    Yaklaşan Yükseköğretim Kurumu Sınavı hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Sınav bazen bir şey öğretmek içindir ama asıl önemli olan bence şu; hayat hep bir sınav. Bir yerden bir yere giderken de minik sınavlara tabi tutuluyoruz. Yemek yaparken ya da arkadaşlarımızla ilişki kurarken de bir sınav halinde oluyoruz. Yani bu da demek oluyor ki hep bir teste tabiyiz. Üniversite ile birlikte hayatınıza yeni bir yön vereceksiniz. Yeni hedefleriniz var. Bu da tabii ki üniversite sayesinde oluyor. Ben her birinize YKS sınavında, eğitim yolculuğunuzda ve bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir