Büyükçekmece Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında 2 kangal köpeği Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından bir inşaat firmasının şantiye yetkilisine prokotolle teslim edildi. Belediyenin duyurusunun çok sayıda firma ve kişiden sahiplenme talebi gelmeye başladı.
Gönüllük esasıyla sahiplendiriliyor
Büyükçekmece Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde binlerce can dosta bakım ve tedavi hizmeti veriyor. Başlatılan yeni bir proje kapsamında barınaktaki köpekler ilçede faaliyet gösteren fabrika, şantiye, lojistik firması ve atölyelere gönüllük esasıyla sahiplendiriliyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede faaliyetlerini sürdüren bir inşaat firmasının şantiyesine kangal cinsi 2 köpek teslim edildi. Üzerlerinde takip çipleri bulunan köpekler, belediyenin veteriner ekipleri tarafından periyodik olarak kontrol edilecek.
Başkan Akgün: sokak arkadaşlarımızın en iyi şekilde ağırlanması da insani görevimizdir.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yeni bir proje başlattıklarını belirterek şunları söyledi: “Sokaktaki köpeklerin sayısının azaltılması, kedi ve köpek sayısının azaltılması tabii ki hedefimizdir. Bunların en iyi şekilde bakılması, sokak arkadaşlarımızın en iyi şekilde ağırlanması da insani görevimizdir. Şimdi bulmuş olduğumuz bir sistemle Büyükçekmece’de ne kadar şantiye varsa, şu anda sabahın erken saatinde bir şantiyedeyiz. Bu şantiyeye 2 tane kangalımızı şimdi teslim ediyoruz. Büyükçekmece’deki sokak hayvanlarımız kedilerimiz, köpeklerimiz bundan sonra yeni ailelerine daha yoğun şekilde kavuşacaklar. Hepsinde cip var. Takipleri yapılacak. Örneğin bugün bu şantiyeye teslim ettik. 5 sene sonra bu şantiye kapandı veya terki diyar etti bölgeyi. Bize diyecek ki, ‘’Ben şantiyeyi kapattım, gidiyorum. Köpekleriniz gelin alın’’ veya getirip bize teslim edecekler. Biz de onları alacağız, başka sahiplerine vereceğiz. Sadece şantiyeler değil. Ne kadar atölye, fabrika varsa, çok miktarda var. Büyük çapta fabrikalar var. Her birini bu işe özendirerek, sürekli görüşüyorum arkadaşlarımızla. Karşılıklı protokol yapıyoruz. O protokolle teslim edeceğim. 2 tane kangal cinsi sokak arkadaşımızı, bizim Sokak Hayvanları Merkezi’mizde ağırlamakta olduğumuz sokak arkadaşımızı bu şantiyenin yetkilisi, şantiye şefi, inşaat mühendisi Gürhan Tatlıer’e teslim ettik. En iyi şekilde bakacağınıza inancım tamdır.”
“Çift taraflı mutlu bir ortam oluşacağını düşünüyoruz”
Köpekleri Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den teslim alan şantiye şefi Gürhan Tatlıer: “Biz yıllardan beri zaten normalde çeşitli şantiyelerimizde bu tip hayvanlarla beraber çalışmışlığımız var. Şimdi bu süreç zarfında şu anda mevcutta Türkiye’de oluşmuş olan bir sokak hayvanlarıyla ilgili bir yaşananlar var. Bu çerçevede biz de elimizden gelen ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Şantiyemizde normalde 20 civarında kediyle ilgileniyorduk. Şu anda onların bakımlarıyla üstlenirken de Hasan Başkan’ımızdan gelen böyle bir bilgi doğrultusunda biz de gerekenin yapılması konusunda karar kıldık. Hem şantiyenin koruması hem buradaki işçi arkadaşlarla olan işte bir nevi birçok insan barınıyor burada. Sonuçta burada hem onların güvenliği hem şantiyenin güvenliği hem kendileriyle ilgili huzurlu bir ortam olacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla aslında çift taraflı mutlu bir ortam oluşacağını düşünüyoruz.”
Her ay kontrolleri ve takibi yapılacak
Veteriner İşleri Şefi Soner Aslan: ‘’ İki tane köpeğimizi şantiyemize sahiplendirdik. Bunun takip süreci ayda bir kontrollerini yapacağız. Köpeğimiz sağlıklı mı, herhangi bir sıkıntı var mı, iyi bakılıyor mu diye. Bu sırada Gürhan Bey de nasıl bize hayvan sevgisiyle baktığını gösterecek. Biz bunların takiplerini sürekli devam ettiriyoruz diğer sahiplendirdiğimiz tüm hayvanlar içerisinde. 1000 tane köpek sahiplendirmeyi düşünüyoruz 6 ay içerisinde.”
“Ben de 2 köpek sahiplenmek istiyorum”
Başkan Akgün’ün çağrısının ardından Lojistik Firması sahibi Avni Kaya’da 2 köpek sahiplenmek istediğini açıkladı Avni Kaya şöyle konuştu: “İki tane de köpek ben alarak şantiyemde ben bakabilirim en iyi şekilde. Yerim de müsait zaten. Burada hizmet ediyorum, zaten burada sahilde çalışıyoruz. Bu şekilde gerekeni yaparız.”