• ESENYURT’TA KERBELA MATEMİ

    Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilişinin bin 378’nci yıl dönümünde şehitler Esenyurt ’ta gözyaşlarıyla anıldı. 

  • Esenyurt Belediyesi ve Caferi Camii dernekleri, Muharrem Ayı dolayısıyla Aşura Kardeşlik Etkinliği düzenlendi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlahiyatçı, yazar Ömer Döngeloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Etkinlikte vatandaşlar Kerbela’da şehit edilen Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin şehit edilişinin bin 378’nci yıl dönümünde andı. Ağıtlar eşliğinde göğüslerine vuran vatandaşlar Kerbela şehitlerini andı. Ardından etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve şehitler için dualar edildi. İlahiyatçı, yazar Ömer Döngeloğlu’nun Hz. Hüseyin’in çocukluğunu, Hz. Muhammed ile olan diyaloglarını ve Kerbela Olayını anlattığı o anlarda ise vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

    “Biz onun yasını her zaman tutacağız”

    Kerbela şehitlerinin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Yayla Umutoğlu, “ Peygamber efendimizin göz nuru, torunu şehit oldu. Bizde onun yasını tutuyoruz. Çok üzgünüz, bugün yaslı günümüzdür. Peygamber efendimizin can paresi şehit oldu. Biz onun yasını her zaman tutacağız” diye konuştu.

    “Duygularımızı gözyaşlarımızla ifade ediyoruz”

    Kerbela Olayının yıl dönümünde birçok vatandaşın şehitleri andığını söyleyen Ali Umutoğlu, “İmam Hüseyin Peygamber Efendimizin en kıymetli torunuydu, evladıydı. Kerbela’da bugüne kadar yaşanmamış şekilde bir katlediliş var. Buna insanlar duygulanıyor ve duygularımızı gözyaşlarımızla ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir