• IŞIKLAR: “TARIM YOKSA GELECEK YOK”

    Silivri Belediyesi’nin Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile verdiği 2. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ile 3. Arıcılık Kursu’nun sertifika töreni üniversitenin Tekirdağ’daki merkez kampüsünde düzenlendi.

  • Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde açılan 2. Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu ile 3. Arıcılık Kursu’nda toplam 160 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Bir ay boyunca merkezde hem teorik hem de uygulamalı olarak düzenlenen eğitimler, Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Öğretim Görevlileri tarafından verildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleşen sertifika törenine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Silivrili Muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

    IŞIKLAR: “TARIM YOKSA GELECEK YOK”

    Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımıyla gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Başkan Işıklar: “Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi NAKSEM ortaklığında düzenlemiş olduğumuz Arıcılık ve Tıbbı, Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimlerimizi başarıyla tamamlayan hemşerilerimizin sertifikalarını Üniversite Rektörü Prof. Dr Osman Şahin ve akademisyenlerin katıldığı törenle Rektörlük konferans salonunda takdim ettik. Bini aşkın hemşerimizi bu kurslarla buluşturmak, onlara topraklarına sahip çıkmaları konusunda yardımcı olup, katkı sunmak tarifsiz bir mutluluk. Allah vergisi zenginliğimiz olan tarım alanlarımızı koruyup kollamak, katma değeri yüksek ürünler yetiştirmekle mümkündür. Bizlerde bu ışıkla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.  Tüm hemşerilerimi kentimiz için bir akademi hizmeti veren TÜRAM’a ve kurslarımıza davet ediyorum. Tarım yoksa, gelecek yok. Bilimsel çalışmanın, bilimle akılla ileriye dönük düşünmenin, projeksiyon ve planlamalar yaparak çalışmanın ne anlama geldiğinin sizlerle birlikte Gümüşyaka’da çok güzel bir örneğini gerçekleştiriyoruz. Yaptıklarımız sizin eseriniz. Başta Ziraat Fakültesi olmak üzere projenin gelişmesine katkı sağlayan tüm öğretim görevlilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

    KURSİYERLER SERTİFİKALARINI PROTOKOL ÜYELERİNDEN ALDI

    Program sonunda kursiyerlere sertifikaları ilçe protokol üyeleri ve üniversite eğitimcileri tarafından verildi. Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte bugüne kadar; 3 Arıcılık Kursu, 3 Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu, 2 Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu gerçekleştirildi. Bölge çiftçileri başta olmak üzere tarımla ilgilenenlerin yoğun ilgi gösterdiği toplam 8 ayrı kursta, 2000’e yakın kişi sertifika sahibi oldu. Önümüzdeki yıl yine Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile İleri Arıcılık- Ana Arı Yetiştiriciliği, Organik Tarım ve Bahçe Bakımı Kurslarının açılması planlanmaktadır. Ayrıca bölgemiz çiftçisi ve üreticisini bilinçlendirmek amacıyla; kooperatifçilik, koruyucu tarım ve koruyucu toprak işleme ile toprak tahlilinin önemini anlatan seminerler düzenlenecektir.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir