• AVCILAR’DA ONUR ÖDÜLÜ ALİ VARLI’YA

    Usta sanatçılar Avcılar’da anılıyor. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Avcılar Belediye’sinin ev sahipliğini yaptığı gecede Usta Sanatçılar unutulmadı.

  • Usta sanatçılar; Davut Sulari, Halil Söyler, Bircan Pullukçuoğlu anısına anma gecesi düzenlendi. Avcılar’da yaşayan Türk Halk Müziği Sanatçısı, Bağlama Ustası Ali Varlı’ya sanata katkılarından dolayı Avcılar Belediyesi Türk Halk Müziği Yaşam Boyu Onur Ödülü takdim edildi. Başkan Toprak’ın elinden ödülünü alan Usta Sanatçı Ahmet Varlı, Başkan Toprak’a teşekkürlerini sunarak, sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı tebriklerini iletti. Unutulmaz sanatların icra edildiği gece daha birçok sahneyle seyircileri büyüledi. Etnomüzikoloji Derneği’nin düzenlediği anma gecesinde Usta Sanatçıların birçok eseri hayat buldu. Üçleme Müzik Grubu Sanatçıları; Doç. Dr. Ersen Varlı, Doç. Dr. Özlem Doğuş Varlı ve Mahmut Cemal Sarı’nın türküleri ile hem anlatıp hem de seslendirdiği eserler ile ustaların anıldığı bu özel gecede;

    AVCILAR’DA ONUR ÖDÜLÜ ALİ VARLI’YA

    Gecenin sonunda konuşma yaparak Avcılar’ın bir “Kültür ve Sanat Şehri” olduğunu belirten Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, ”Avcılar halkının vazgeçilmezi olan kültür sanat faaliyetlerimizi özenle sürdürmeye devam edeceğiz. Usta Sanatçılarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Avcılar, sokaklarında müzik, kültür sanat faaliyetleri yapılan bir ilçe konumuna gelmiştir. Kültür Sanat etkinliklerimiz kapsamında birçok sanat dalının yer aldığı birbirinden renkli programlarımızı Avcılarlılar ile buluşturacağız. Sanatın gücü ile; Özgür güçlü erdemli bireyler yaratmaya, sanata ve sanatçıya önem veren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerlemeye devam ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir