8 Eylül 2024

Silivri’nin her mahallesine kütüphane yapılacak

Silivri’nin her mahallesine kütüphane yapılacak

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı temmuz ayı toplantısı 1.birleşiminin 2.oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ilçede yapılan anaokulu yatırımları, Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanı, Silivri Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezi ve sağlık yatırımları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesi ve Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Gülsen ve Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışının temmuz ayı sonuna doğru yapılacağını açıkladı.

“BÜTÜN MAHALLELERİMİZE KÜTÜPHANELER KAZANDIRACAĞIZ”

Eğitime, çocuklara ve gençlere yatırım yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Volkan Yılmaz, “Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanımızın yapımını tamamladık. Seçim yasakları nedeniyle resmî açılışını yapamamıştık ancak bu hafta içerisinde açılışını yapmayı düşünüyoruz. Kütüphanemiz 3 ila 10 yaşındaki çocuklarımıza hizmet verecek. Burayı çocuklarımızın akranları ve ebeveynleriyle sosyalleşebilecekleri bir öğrenme ve gelişme merkezi olarak tanımlıyoruz. Çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel ve sosyal gelişimleri için dünyaya açılan pencereleri olan kitapları temel alarak kurulan kütüphane bünyesinde, etkileşimli olarak okumak için masal köşemiz, müzik odamız, sinema odamız, resim odamız, çok amaçlı etkinlik alanları, açık havadaki oyun alanları, ergonomik ve eğlenceli alanlar bulunmaktadır. Çocuklar burada kişisel gelişimlerini tamamlama adına önemli bir mesafe kat edeceklerdir. Bu amaçla masal ve hikâye okuma saatleri, kurslar, materyal tasarlama, müzik ve sessiz etkinlikler, drama uygulamaları, dikkat ve görsel algı etkinlikleri, sinema ve sessiz okuma saatleri gibi pek çok aktiviteyi burada planlamaktayız. Bu planlanan aktivitelerle çocukları sorgulayabilen, neden sonuç ilişkisi kurabilen, keşfedebilen, çözüm bulabilen, hayal kurabilen, tasarlayabilen, ürün geliştirebilen ve oluşturabilen, paylaşma duygusunu oluşturan ve çevresini koruyan bireyler olarak hayatlarına mutlu bir şekilde devam etmelerini amaçlıyoruz. Randevu ile çalışacak bu merkezimizde vatandaşlarımızdan ve çocuklarımızdan hiçbir ücret talep edilmeyecek. Şunu da ifade edeyim; bu Barış Manço Kütüphanesinin bitişiğindeki Gülsen Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezinin içerisinde bir Gençlik Kütüphanesini ve Etüt Merkezini çok kısa bir süre sonra açacağız. Bununla da yetinmeyeceğiz! Şu an Millet Bahçemiz tamamlanmak üzere. Millet Bahçemizin işletmesini ve bakımını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Silivri Belediyesine devredecek. Orada bir kıraathane ve yine üst katında bir etüt merkezini çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Ayrıca Selimpaşa’dan Büyükçavuşlu’ya kadar ilk etapta nüfusu 5.000’in üzerinde olan bütün mahallelerimizde kütüphane ve etüt merkezleri açacağız. İçerisinde bir çayın, bir kahvenin, bir çorbanın ücretsiz dağıtılacağı ve gençlerin bütün ödevlerini hazırlayabilecekleri kütüphaneleri Silivri’ye kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ TEMMUZ AYININ SONUNDA AÇILACAK”

Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışı hakkında da bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Küçük bir engelsiz mola merkezi ile yola çıkılan ama sonrasında 15.000 metrekare alanda, 10.000 metrekare kapalı alanla İstanbul’un ve belki de Türkiye’nin en işlevsel, en fonksiyonel engelsiz yaşam merkezini Silivri’mize kazandırıyoruz. Silivri Belediyesi ve hayırsever Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle hayata geçirilen Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam Merkezimizde; aile ve engelli yaşam merkezi, BizdenSize Sosyal Market, aşevi, sosyal yardım mağazası, hasta bakım merkezi, engelli ve yaşlı koordinasyon merkezi, engelsiz kafe, kütüphane, hobi odaları, spor odaları, mutfak atölyesi, oyun odası, meslek edindirme odası ve el emeği ürünlerin sergilenmesine olanak verecek üniteler yer alacak. Sosyal Yardım Müdürlüğü binamız da burada bulunacak. Burada tüm vatandaşlara hizmet verecek terapi ve özel eğitim odaları, diyetisyen, psikolog, pedagog, sosyolog, muayene odaları ve fizik tedavi birimleri bulunacak. Merkezin açık etkinlik alanı ise amfitiyatro, engelsiz koordinasyon alanı, engelsiz çocuk oyun alanı, engelsiz hobi bahçeleri ve etkinlik çayırı gibi bölümlerden oluşacak. Bu merkez Silivri’de yaşayan dezavantajlı gruplara, engelli ailelerimize yönelik sosyal belediyecilik hizmetlerini daha konforlu ve daha çağdaş koşullarda verebilecek. Bu projenin de açılışını temmuz ayının sonuna doğru yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir