26 Ekim 1933 tarih ve 2329 sayılı kanun kapsamında; kadınlara köy muhtarı ve heyetine seçilme hakkı verildiğini hatırlatan Başkan Akgün; Büyükçekmece’nin 24 mahallesinden 6 tanesinin muhtarlarının kadın olduğunu hatırlatarak; “Büyükçekmece’de kadın muhtarların oranı yüzde 25’tir. Bu yeterli değil. Önümüzdeki dönemlerde bu oranın çok daha artacağını umuyorum” dedi.
Büyükçekmece’de 6 mahalle kadınlara emanet
Başkan Akgün; “Kadınlarımızın çalışma, eğitim, siyaset hayatı başta olmak üzere her alanda çok daha aktif olabilmeleri, fırsat eşitliğinden yararlanabilmeleri ülkemizin geleceği açısından önemlidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Dünya’nın ve Avrupa’nın pek çok ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını verdi. Ancak sonrasında bir ilerleme kaydedilememiştir. Bunun da yolu eğitimden geçer” dedi. Büyükçekmece’de, Sinanoba Mahallesi’nde Zeynep Akkan, Alkent 2000 Mahallesi’nde Banu Eraslan, Ekinoba Mahallesi’nde Reşide Karasoy, Güzelce Mahallesi’nde Sevil Günay, Pınartepe Mahalle’sinde Özlem Polat ve Ulus Mahallesi’nde de Yeliz Kaya’nın muhtarlık görevlerini başarıyla yürüttüklerini, mahalle halkıyla çok daha iyi iletişim kurabildiklerini belirten Başkan Akgün, kadınların muhtar seçilme hakkını elde edişinin 83. yıl dönümünü kutlayarak, “Kadınlarımızın toplum içindeki yeri ve önemi büyüktür. Çağdaş, eğitimli ve aydınlık bir gelecek için kadınımız hayatın her alanında aktif olarak yer almalıdır” dedi.
“Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz”
Büyükçekmece’nin kadın muhtarları da kadınların daha aktif olarak yer aldıkları toplumların daha hızlı gelişip geleceğe güvenle bakabildiklerini belirterek; “Mustafa Kemal Atatürk, biz kadınlara Avrupa’nın pek çok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Büyükçekmeceli kadın muhtarlar olarak, Atatürk’ün gösterdiği bu yolda Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileriyiz” dediler.